Alexandra Kolínská Rôzne

Košické letisko spustí nové linky: Okrem nízkonákladových letov pribudnú aj pracovné miesta!

Letecká nízkonákladová spoločnosť Wizz Air otvorí na košickom letisku svoju novú operačnú základňu. Domovom bude pre jeden Airbus A320 a Košiciam prinesie približne 30 nových pracovných miest.

Ilustračný obrázok k článku Košické letisko spustí nové linky: Okrem nízkonákladových letov pribudnú aj pracovné miesta!
Zdroj: TASR

Od polovice septembra 2015 Wizz Air zároveň spustí z Košíc pravidelné letecké linky na letisko Miláno Bergamo a severoanglické letisko Robina Hooda Doncaster Sheffield. Informovalo o tom dnes vedenie aeroliniek a Letiska Košice. Obe nové spojenia do Talianska a Británie budú prevádzkované dvakrát týždenne. Spolu s novou ponukou denných letov tak bude Wizz Air ponúkať z Košíc 11 letov týždenne.

Lety už aj do Milána či Sheffieldu

„Začali sme tu svoju prevádzku pred jeden a pol rokom a už sme prepravili viac ako 130.000 cestu­júcich. Slovensko sa stáva 12. krajinou, kde vytvoríme svoju základňu,“ uviedol výkonný riaditeľ Wizz Air József Váradi. Wizz Air začínal v roku 2004 so základňami v Katoviciach a Budapešti, Košice sa stanú jeho 20. základňou. Celkovo prevádzkuje flotilu 54 Airbusov typu A320 a prostredníctvom vyše 360 leteckých spojení spája 110 destinácií v 38 krajinách. Z metropoly východného Slovenska od septembra 2013 prevádzkuje spoločnosť pravidelnú linku do Londýna. Lety z Košíc do Milána Bergama sa začnú 14. septembra a do Doncasteru Sheffieldu 16. septembra.

Plánujú lety aj do Nemecka

Podľa predsedu predstavenstva a výkonného riaditeľa Letiska Košice Karla Dandlera ide o posun vzájomnej spolupráce do ďalšej fázy. „Umiestnenie Airbusu A320 do Košíc je pre nás aj vysvedčením, že Wizz Air je spokojný s kvalitou nami poskytovaných služieb a že s nami zdieľa dôveru v toto mesto a tento región, ktorý má potenciál aj na ďalšie letecké spojenia. Spolu s našimi partnermi mestom Košice, Košice Turizmus, Košickým samosprávnym krajom a Košice2013 sa naďalej špeciálne venujeme príprave linky do Nemecka a urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby sa stala realitou čo najskôr,“ povedal.

Väčšia dostupnosť pre Košice

Novú základňu a letecké spojenia z Košíc privítali primátor mesta Richard Raši a predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Zdenko Trebuľa. „Nepochybujem o tom, že tak ako linka do Londýna aj nové letecké spojenia do Milána a Sheffieldu budú na prospech všetkých – Košičanov a obyvateľov celého východného Slovenska, domácich podnikateľov, turistov i zahraničných investorov. Zároveň verím, že pokiaľ ide o leteckú dostupnosť východného Slovenska sa spolu s Letiskom Košice týmto ešte len rozbiehame,“ uviedol primátor Raši.

Podľa šéfa KSK nové spojenia rapídne zvyšujú mobilitu obyvateľov a dostupnosť kraja pre turistov, ako aj pre potenciálnych zahraničných investorov. „Verím, že čoskoro na tejto tortičke pribudne i pomyselná čerešnička v podobe dlho očakávaného spojenia do Nemecka,“ konštatoval Trebuľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM