Správy

Košické Oľšany: Obec plánuje opraviť úsek cesty v dĺžke okolo 260 metrov

Prístupovú komunikáciu k poľnohospodárskemu družstvu i rodinným domom v Košických Oľšanoch v okrese Košice-okolie chce obec opraviť.

Ilustračný obrázok k článku Košické Oľšany: Obec plánuje opraviť úsek cesty v dĺžke okolo 260 metrov
Zdroj: TASR

Podľa starostu Slavomíra Horvátha je cesta v katastrofálnom stave. Výdavky na jej rekonštrukciu vyčíslil približne na 60-tisíc eur.

Zhruba polovica nákladov by mala byť hradená zo zdrojov prostredníctvom výzvy na predkladanie žiadostí o príspevok z Miestnej akčnej skupiny (MAS) Olšava – Torysa.

„Peniaze, ktoré MAS dostala, vychádzajú tento rok po 28 500 eur na obec. Na cestu musíme prispieť sumou 31-tisíc eur. Uvidíme, či na to budeme mať vlastné prostriedky alebo budeme musieť zobrať úver,“ povedal.

Podľa jeho slov je cesta v havarijnom stave a bude potrebné opraviť ju v úseku dlhom okolo 260 metrov. „Bolo by to lacnejšie, ale pre ťažkotonážne vozidlá a traktory, ktoré tadiaľ prechádzajú, bude potrebná dvojitá vrstva asfaltu. Po tej ceste sa dá dostať aj do obce Sady nad Torysou,“ dodal s tým, že oprava tejto časti cesty bude závisieť od finančných zdrojov. „Je to hudba budúcnosti,“ povedal Horváth.

Ak obec v spomínanej výzve uspeje, s opravou približne 260 metrov dlhého úseku by sa podľa jeho slov mohlo začať v letných mesiacov.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM