Webnoviny - Hokej

Košické oslavy titulu vyvrcholili ohňostrojom

Košickou Hlavnou ulicou v stredu večer znelo hromové - Majstri, majstri... Hokejoví šampióni sa prišli ešte raz z extraligového titulu potešiť so svojimi vernými.

Pri Immaculate sa ich zišlo približne 7000. Oslavy s fanúšikmi a obyvateľmi mesta sa začali v centre o 17.00 h hudobno-tanečným programom, v ktorom účinkovali Peter Nagy a skupina Indigo, skupina Komajota, Nicole J. McCloudová, Jaroslav Dvorský, Andy Ďurica, Rasťo Kopina, Ivo Bič, Ján Spišák, tanečné zoskupenie D.S. Studio či čírlíderky HC Košice.

Hokejistov priviezli o siedmej večer do centra mesta luxusné limuzíny. Ako na povel sa skandovali mená všetkých hráčov, ktorí sa zaslúžili o úspešnú obhajobu titulu. Na pódiu sa dostali k mikrofónu tí najdôležitejší. A medzi nimi aj český tréner Rostislav Čada. „Sme tu vďaka týmto chlapcom. To oni sa zaslúžili o tento titul svojou tvrdou prácou. Vrátil som sa do Košíc z jedného najvážnejšieho dôvodu – páčilo sa mi tu s vami,“ uviedol v rečníckom štýle Rostislav Čada a pokrikom „Košice do toho“ dostával dav do varu.

Hlavnou potom znel refrén všetkých víťazných tímov „We are the Champions“ v podaní speváčky Nicole. Výdatne jej pomáhali hráči a najviac zrejme brankári Július Hudáček s Tomášom Halászom. Kapitán HC Košice Peter Bartoš si vychutnával každú jednu sekundu. „Som na týchto chlapcov pyšný. V januári nám mnohí neverili a vidíte, dokázali sme to ako tím, jedna veľká súdržná partia,“ povedal 36-ročný Bartoš. Skúsený útočník dúfa, že tak ako vlani a teraz budú majstrovské oslavy v metropole východu opäť aj o rok. V Košiciach diváci milujú pesničku „Mandarinka – Darinka“, preto si ju všetci oslavujúci zaspievali na zakončenie úspešnej sezóny ešte raz a potom pred pol deviatou osvetlil Hlavnú ulicu parádny ohňostroj. Akonáhle zišli hráči z pódia, vrhli sa na nich lovci autogramov. Na verejnej slávnosti sa zúčastnili aj primátor mesta Košice František Knapík a prezident US Steel Košice George Babcoke.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM