Richard Rovinsky Krimi

Košické podsvetie na koberčeku

Ďalší traja podozrivý čakajú na rozsudok.

Hlavné pojednávanie s troma obžalovanými na čele s Jozefom L., ktorí údajne patria do zločineckej skupiny Róberta O. z východného Slovenska, dnes odročili na 15. a 16. februára. Prekážkou v pokračovaní procesu na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Pezinku bol nesúhlas jedného z obžalovaných, aby sa konalo bez jeho prítomnosti.
Ani jeden z trojice obžalovaných na dnešné pojednávanie neprišiel. Dvaja súhlasili, aby proces pokračoval bez nich. Súd na rannú časť pojednávania predvolal 10 svedkov, z ktorých sa dostavil jeden. Popoludní mali prísť vypovedať ďalší dvaja.
V kauze údajnej zločineckej skupiny Róberta O. obžalovali 16 osôb z rôznych násilných trestných činov vrátane viacerých vrážd. Údajného šéfa gangu Róberta O. vlani vo februári odsúdili na doživotie. V súčasnosti sa čaká, ako rozhodne o jeho odvolaní Najvyšší súd SR.
Okrem Róberta O. vlani odsúdili na doživotie aj údajného nájomného vraha Jaroslava P. Ďalším šiestim obžalovaným vymerali štyri až desať rokov väzenia. Organizácia na čele s Róbertom O., Róbertom N. a Jozefom L. má údajne na svedomí šesť vrážd. Okrem toho sa mali obžalovaní dopustiť aj niekoľkých pokusov o vraždu. Obžalovali ich aj z nedovoleného ozbrojovania, obchodu so zbraňami, ťažkého ublíženia na zdraví, vydierania a ďalších zločinov. Pôvodná obžaloba sa týkala piatich vrážd, vrátane vraždy ich údajného konkurenta Jozefa Eštóka. Neskôr súd prijal obžalobu na Róberta O. a ďalších troch údajných páchateľov z ďalšej vraždy.

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM