Veronika Hunyadiová Správy

Košické škôlky sa otvorili, nie však pre všetkých. Vezmú aj vaše dieťa?

Materské škôlky v Košiciach sú od pondelka (11. 1.) otvorené. Ktoré deti sa do nich môžu vrátiť?

Ilustračný obrázok k článku Košické škôlky sa otvorili, nie však pre všetkých. Vezmú aj vaše dieťa?
Zdroj: TASR/František Iván

Od pondelka 11, januára prechádzajú všetky základné a stredné školy na dištančnú výučbu. Výnimkou sú len materské školy a školské kluby detí, do ktorých ale môžu nastúpiť len deti rodičov z kritickej infraštruktúry (zdravotníci, pracovníci bezpečnostných zložiek atď.) alebo tých, ktorí nemôžu svoju prácu vykonávať z domu.

V Košiciach bolo uplynulý týždeň otvorených päť mestských škôlok, ktoré navštevovalo 60 až 70 detí. Od pondelka (11. 1.) by už mali byť v prevádzke všetky materské školy v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.

Koho vezmú?

Počet detí ale tento týždeň výrazne stúpne. „Predpokladáme, že vo všetkých našich materských školách to môže byť až zhruba 1 000 detí. Presné čísla o skutočnom záujme budeme vedieť až v priebehu pondelka alebo utorka,“ uviedla uviedla vedúcu oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.

Do škôlky môžu nastúpiť iba deti rodičov, ktorým práca nedovoľuje byť s deťmi doma. „Akceptujeme aj žiadosti učiteľov, ktorí vykonávajú online vyučovanie na rôznych typoch škôl alebo aj ďalších rodičov ako sú napr. predavačky. V prípade, ak je napríklad mamička doma na materskej dovolenke s mladším dieťaťom, v tomto prípade staršie dieťa nebude môcť chodiť do škôlky,“ dodala Lopušniaková.

Ďalšie škôlky

Svoje materské školy otvorila aj mestská časť Staré Mesto. Od pondelka (11. 1.) funguje MŠ Jarná, Park Angelinum, Tatranská, Rumanova a Hrnčiarska. Všetci zamestnanci materských škôlok prešli testom na COVID-19. V prevádzke budú od 6.30 do 16.30 hod.

V MŠ Zádielska bola pri testovaní zistená jedna pozitívna pracovníčka a tak hygienici nariadila zatvorenie škôlky a povinnú domácu karanténu všetkých zamestnancov do 17. januára.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM