Eva Mikulová Správy

Košické školy nabehli na internetovú výučbu, kontrolujú sa aj domáce úlohy

Vyučujúci, rodičia a žiaci 34 základných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice si postupne zvykajú na to, že sa zo škôl presunuli domov za počítač.

Ilustračný obrázok k článku Košické školy nabehli na internetovú výučbu, kontrolujú sa aj domáce úlohy
Zdroj: TASR

V rámci preventívnych opatrení na zamedzenie šírenia koronavírusu sa na väčšine košických škôl nevyučuje od piatku 13. marca, a niekde udelili riaditelia voľno už začiatkom uplynulého týždňa.

Hoci školské lavice sú nateraz prázdne, vyučovanie z nich sa presunulo do domácich podmienok. Žiaci košických základných škôl sa vzdelávajú elektronicky prostredníctvom e-learningu a cez informačný portál edupage.org.

Učia sa podľa rozvrhu

„Učitelia momentálne zadávajú denne úlohy z jednotlivých predmetov podľa rozvrhu. Zo škôl máme každý deň spätnú väzbu o tom ako prebieha výučba. Som hrdá na prístup učiteľov, ktorí zadávajú svojom žiakom nielen tradičné domáce úlohy alebo väčšinou k tomu pripoja aj niečo naviac. Veľmi ma potešili aj milé slová, ktoré adresovali svojim žiakom, kde im vysvetlili, že je to len dočasné opatrenie a že sa tešia ako sa už onedlho stretnú. Viacerí ich aj povzbudili, že to všetci spoločne zvládnu a potom si novozískané vedomosti zopakujú. Naozaj som mala z toho veľmi dobrý pocit,“ hovorí viceprimátorka mesta Košice Lucia Gurbáľová (KDH).

Aktuálne vyučovanie väčšinou prebieha prostredníctvom emailov od vyučujúcich vrátane zasielania rôznych učebných alebo testovacích materiálov.

Školy sú veľmi kreatívne a komunikujú s deťmi aj prostredníctvom sociálnych sietí, k dispozícii je napr. aj živé vysielanie prostredníctvom facebookových stránok škôl.

V prípade, že žiaci doma nemajú k dispozícii internet, vyučujúci ich kontaktujú telefonicky alebo cez SMS správy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM