Aktualizované Eva Mikulová Správy

Košické Štátne divadlo bude online, potešia sa najmä deti

Krotiteľmi nudy sa môžu stať aj samotní diváci. Nielen pasívnymi, ale aj aktívnymi. Stačí ak sa inšpirujú a natočia vlastné video na divadelné témy.

Ilustračný obrázok k článku Košické Štátne divadlo bude online, potešia sa najmä deti
Foto: Eva Mikulová

Tradičný divadelný život sa úplne zastavil. Štátne divadlo Košice sa preto rozhodlo otvoriť svoje pomyselné brány aspoň v online svete.

Umením skroťte nudu

Spoločne s umením skroťme nudu – je heslo najbližších dní. „Rozprávky načítané hercami činohry, prvou bude v piatok 20. marca poviedka herečky Adriany Krúpovej Ako Laura našla svojho princa, načítaná hercom Ivanom Krúpom, hudobné a iné príspevky členov opery či baletu – úsmevné aj povzbudzujúce – budú spríjemňovať všetkým chvíle počas nútených divadelných prázdnin na kanáloch Štátneho divadla Košice na sociálnych sieťach Facebook, Instagram a Youtube,“ informoval nás hovorca divadla Svjatoslav Dohovič.

Krotiteľmi nudy sa môžu stať aj samotní diváci. Nielen pasívnymi, ale aj aktívnymi. Stačí ak sa inšpirujú a natočia vlastné video na divadelné témy.

Pre deti Štátne divadlo prostredníctvom sociálnych sietí spustilo špeciálnu súťaž NAMAĽUJTE, ZAHRAJTE, ZASPIEVAJTE ALEBO ZATANCUJTE DIVADLO na dni, kedy ich koronavírus zavrel doma medzi štyrmi stenami. Je určená predškolákom i školákom.

„Obrázky a videá bude hodnotiť fundovaná divadelná porota a všetci veríme, že detské talenty budeme môcť prezentovať už počas Dňa otvorených dverí pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa detí,“ dodáva S. Dohovič.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM