Erik Bojničan Basketbal

Košickí býci s novou posilou: Vedenie klubu si od chorvátskeho legionára sľubuje toto!

Klub býkov Košice získal hráča s bohatými skúsenosťami. 205 centimetrový chorvátsky legionár bude mať podľa vedenia klubu jasnú úlohu!

Ilustračný obrázok k článku Košickí býci s novou posilou: Vedenie klubu si od chorvátskeho legionára sľubuje toto!
Foto: Rastislav Búgel

Chorvátsky basketbalista Saša Jankovič sa stal novou posilou KB Košice. Nováčikovi najvyššej slovenskej súťaže Eurovia SBL sa upísal po tom, čo nedávno skončil v Interi Bratislava. Jankovič sa s Košičanmi dohodol na zmluve do konca sezóny.

O angažovaní 205 cm vysokého basketbalistu klub informoval na svojej oficiálnej stránke. „Ide o hráča s bohatými skúsenosťami z domácej súťaže z pôsobenia v Komárne a Svite, v drese ktorého získal pred dvomi rokmi Slovenský pohár. Je to dobrý strelec a hlavne vysoký hráč, ktorý dokáže zahrať na pozícii tri i štyri,“ uviedol generálny manažér KB Košice Ivan Benninghaus.

Nová posila košických „býkov“ by sa mala prestaviť už v najbližšom zápas na palubovke Nitry. „Dúfam, že u nás potvrdí svoje strelecké kvality. Minulý rok sa stal v All-star zápase najlepším trojkárom, aj keď tento výsledok samozrejme vzhľadom na exhibičný charakter akcie nepreceňujeme. V každom prípade dokáže strieľať koše a presne to my potrebujeme. Práve tam nás totiž tlačí topánka,“ dodal Benninghaus.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM