Webnoviny - Futbal

Košickí futbalisti prehrali doma so Slovanom 1:2

MFK Košice podľahli v 15. kole Corgoň ligy na domácom trávniku bratislavskému Slovanu 1:2. Pripísali si tak šiestu domácu prehru a aj naďalej im patrí posledná priečka v tabuľke.

MFK Košice – Slovan Bratislava 1:2 (1:0) Góly: 27. D. Škutka – 54. Dobrotka, 73. Botelho Gaúcho, ŽK: 45.+ Božič (Slovan), rozhodovali: Šipoš – R. Sluk, Brendza, 1000 divákov

Zostavy: Košice: Stefanovič – Kišš, Kaminský, R. Cicman, Smrek – Dobias (88. Serečin), K. Kuzma, Hovančík (75. Viazanko) – J. Novák, Milinkovič – D. Škutka Slovan: Putnocký – Dobrotka, Saláta, Dosoudil, M. Petráš – Halenár, J. Kozák ml., Božič, Breznaník (71. Štefanovský) – Masaryk (62. Botelho Gaúcho), Ivana (90.+ Bagayoko)

Košičania si pripísali šiestu domácu prehru v tejto jesennej časti súťaže, hoci zápas proti Slovanu začali dobre. Po prestávke sa však vytratili z ihriska, za čo v konečnom dôsledku pykali.

Prvú veľkú šancu mal v 8. min hosťujúci Saláta, no z päťky iba prestrelil. Na opačnej strane kontroval z protiútoku Kuzma, no mieril len do náruče Putnockého. Slovan mal zo začiatku viac hry, zväčša sa hralo pred bránkou MFK, no paradoxne mohlo udrieť na opačnej strane, keď Milinkovič po peknej akcii nebezpečne vystrelil z 20 m a Putnocký jeho strelu iba vytlačil na žrď. Zvýšená aktivita Košíc slávila úspech v 27. min, keď po peknej akcii Novák odcentroval na vzdialenejšiu žrď Kuzmovi, ten z prvej vrátil pred bránku, do lopty sa vrhol Škutka a Košice viedli. Domáci ožili a Bratislavčania zostali zaskočení. Do prestávky si vypracovali len jednu vážnejšiu príležitosť, keď najprv Masarykovu strelu vytlačil Stefanovič na roh a po jeho zahraní Halenár mieril z uhla vedľa.

Po obrátke bol najprv v pernamencii Putnocký, keď Milinkovičov priamy kop iba vyboxoval na šestnástku, kde bol pripravený Novák, no jeho volej letel nad. Postupne si hostia vypracovali tlak, ktorý vyústil najprv do vyrovnania. V 54. min sa Dobrotka dostal k odrazenej lopte a z uhla nekompromisne skóroval. Vzápätí nasledovali veľké šance úradujúceho majstra. Najprv Halenár z diaľky trafil brvno, následne Saláta z 5 m hlavičkoval tesne nad a onedlho Ivana po úniku mieril z uhla vedľa. Košičania v tom čase kopili v obrane jednu chybu za druhou, čo „belasí“ využili na strelenie druhého gólu. Na Kozákov priamy kop si nabehol Gaúcho a osamotený hlavou pohodlne skóroval. V 85. min Slovan opäť trafil brvno nad Stefanovičovou bránkou po strieľanom centri Kozáka. Domáci si do konca stretnutia vypracovali len jedinú možnosť na vyrovnanie, no Škutka z dobrej pozície pálil nad bránku.

Hlasy: Jaroslav Galko (asistent trénera Košíc): „V úvode sme boli veľmi nervózni a nie po prvý raz. Nedokázali sme podržať loptu, naopak, Slovan hral aktívne. Počas prestávky som upozorňoval hráčov na štandardné akcie a práve po jednej z nich sme inkasovali druhý gól. Slovan si zaslúžil víťazstvo.“

Michal Hipp (tréner Slovana): „Prvých dvadsať minút sme hrali aktívne, potom prišla šanca Milinkoviča, domáci sa prebrali a ujali vedenia. Niektorých hráčov som nespoznával. Je pravda, že cez prestávku som v šatni ´vyletel´ ako už dávno nie. Úvodnú polhodinu druhého polčasu sme mali jasne navrch, vypracovali sme si šance a logickým vyústením boli dva góly. Získali sme povinné tri body.“

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM