Lenka Fedorová Hokej

Košickí hokejisti darovali krv: Nechýbali Bartoš, Deyl i Bartánus

Košická Steel Arena sa na jeden deň premenila na unikátne miesto, na ktorom potiekli litre krvi. Stalo sa tak v súvislosti s humanitným činom, o ktorý sa postarali košickí oceliari.

Ilustračný obrázok k článku Košickí hokejisti darovali krv: Nechýbali Bartoš, Deyl i Bartánus
Zdroj: TASR

Košickí hokejisti odovzdali v rámci druhého ročníka košickej Oceliarskej kvapky krvi viac ako 12 litrov krvi. Okrem nich darovali najcennejšiu tekutinu aj hokejoví fanúšikovia a zamestnanci klubu.

Medzi darcami Bartánus, Bartoš i Deyl

„Som veľmi rád, že sa nám darí pokračovať v peknej tradícii a aj tento rok sme sa zišli za účelom darovania krvi. Chlapcov z tímu to vôbec neobmedzuje, naopak, ich krv môže niekomu veľmi pomôcť. Uvedomujú si to aj sami, preto ich nebolo potrebné vôbec presviedčať,“ ocenil ochotu hokejistov hlavný lekár HC Košice Jozef Kubašovský.

Medzi hokejistami, ktorí prišli svojou krvou pomôcť, boli Peter Bartoš, Marek Bartánus, Radek Deyl, Dominik Riečický, Jiří Vašíček, Ondřej Šmach, Eduard Šedivý, Jakub Suja, Tomáš Hričina, Christián Michalčin, Ivan Jankovič či Juraj Milý.

Darovanie v Steel aréne

„Veľmi kvitujeme fakt, že sa HC Košice rozhodol podobnú akciu zorganizovať aj tento rok. Prostredie Steel arény je pre lekársky tím síce netradičné, ale o to viac si vážime možnosť odoberať krv práve tu,“ uviedla primárka oddelenia hematológie a transfúziológie Annamária Bratková.

Krv potrebujú obete úrazov a nehôd, ľudia podstupujúci operácie, pacienti liečiaci sa na leukémiu, nádorové ochorenia či ochorenia krvných buniek. Dovolenkové obdobie prináša so sebou množstvo úrazov dospelých i detí, a práve tu je využitie krvi získanej od dobrovoľných darcov obrovským prínosom.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM