Lukáš Zavacký Hokej Šport

Košickí hokejisti v reprezentácii: Ako sa im darilo na Švajčiarskom pohári?

Hráči HC Košice sa zúčastnili známeho Švajčiarskeho pohára. S dvojkrížom na hrudi sa na ňom predviedli v dvoch zápasoch. Zapísali sa do bodových štatistík?

Ilustračný obrázok k článku Košickí hokejisti v reprezentácii: Ako sa im darilo na Švajčiarskom pohári?
Zdroj: TASR

Po skvele zvládnutom turnaji v Nemecku, kde Slováci obsadili prvú priečku po dvoch víťazstvách, mali tentoraz v susednej krajine len najvyššie ciele. Úvodné stretnutie im nevyšlo podľa očakávaní, keďže od Bieloruska schytali debakel 1:7. Všetko však napravili v druhom. Nad Francúzmi triumfovali jednoznačne 6:1.

V reprezentácii sa predstavili dvaja borci z košického mužstva – Eduard Šedivý a Jakub Suja. Prvotne mal byť v kádri aj Marek Bartánus, no pre svalové zranenie sa nemohol medzinárodnej akcie zúčastniť.

Náš prvý spomenutý zástupca nastúpil do oboch meraní síl, ale ani raz nebodoval. Podobne obstál i jeho kolega, ktorý sa nedokázal presadiť napriek tomu, že bol najviac strieľajúcim hokejistom svojho tímu. Na bránku súpera vyslal deväť pokusov.

Do produktivity sa môžu zapísať na klubovej úrovni. Oceliarov čaká 20. decembra 2016 o 17:00 hod. duel v Liptovskom Mikuláši. Následne si zahrajú pred domácim publikom o dva dni neskôr o 17:30 hod. s Novými Zámkami.

Chcete vedieť, čo je v košickom športe nové, aké udalosti sa pripravujú alebo prečítať si o ňom rôzne zaujímavosti? Pridajte sa do facebookovej skupiny v tomto odkaze a nič podstatné vám nikdy neunikne.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM