Alexandra Kolínská Hokej

Košickí hokejisti vyštartovali na ľad: Na korčuliach sa cítili ako začiatočníci, VIDEO

Oceliari po letnej prestávke a príprave prvýkrát vykorčuľovali na tréningový ľad, z čoho mali všetci nesmiernu radosť. Prečítajte si ich pocity z prvého tréningu, mnohí z chlapcov sa cítili doslova ako začiatočníci :)

Ilustračný obrázok k článku Košickí hokejisti vyštartovali na ľad: Na korčuliach sa cítili ako začiatočníci, VIDEO
Foto: Alexandra Kolínská / Zdroj: Dnes24.sk

Nielen, že sa chlapci tešili z príjemného tréningu na chladnom vzduchu, no po odpočinku a dvoch mesiacoch bez korčulí mali čo robiť, aby si zvykli na novú výstroj. „Korčule ma už teraz tlačia, takže prvý týždeň bude na ľade ťažký,“ uviedol útočník Adam Lapšanský, ktorý si počas leta vymenili s priateľkou obrúčky.

Marek Bartánus si počas leta už v Crow Aréne zakorčuľova o niečo skôr než jeho spoluhráči. „Hlavne čo sa týka korčulí, je to výhoda, ale ja som dostal korčule len minulý týždeň, takže som stihol vykorčuľovať s nimi na ľad iba raz, takže to nie je taká výhoda,“ prezradil. Ráno ich však ešte čakala rozcvička vonku. „Ja som mal pocit, že sme v Dubaji, lebo aby ráno o pol deviatej bolo 32 °C, na tréningu sme skákali cez prekážky a dalo nám to zabrať. O to viac sa potom tešíme na ľad,“ dodal Marek.

Počkali sme si na priebeh tréningu, po ktorom sme sa chlapcov opýtali, ako sa im po prestávke prvýkrát stálo konečne na ľade. „Tak ako vždy, ťažko, lebo človek za tie dva mesiace vyšiel z cviku. Pripadal som si, ako keby som bol začiatočník, ale každým tréningom sa to zase zlepší,“ povedal nám Peťo Bartoš.

To, že ani brankári to nemajú jednoduché, je všetkým jasné. Marcel Melicherčík bude pre HC Košice v tejto sezóne hlavným brankárom. „Pre mňa to bolo dosť náročné. Síce som si odtrénoval dva týždne, všetko v starej výstroji, takže tieto nové veci je úplne iná záťaž. Ja som sa na tomto tréningu poriadne vytrápil a dúfam, že to čoskoro skončí,“ prezradil gólman.

„Tak ono to je stále ťažké, ale cítil som takú eufóriu, že sme konečne na ľade, ale každý si cez to musí prejsť,“ vytešoval sa po tréningu Jirko Bicek.

VIDEO: HC Košice po prvýkrát v novej sezóne na ľade :)
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM