Samospráva

Košickí poslanci prerokovali petíciu za vybudovanie chodníka v Krásnej: Ako to dopadlo?

Iniciátor petície rieši situáciu už niekoľko rokov, pohlo sa to konečne vpred?

Ilustračný obrázok k článku Košickí poslanci prerokovali petíciu za vybudovanie chodníka v Krásnej: Ako to dopadlo?
Zdroj: Kosice.sk - mesto Košice

Košické mestské zastupiteľstvo (MsZ) na svojom stredajšom (15. 5.) mimoriadnom zasadnutí vzalo na vedomie petíciu za vybudovanie, respektíve dobudovanie chodníka na Ukrajinskej ulici v mestskej časti Krásna.

Uznesením zároveň požiadalo primátora Jaroslava Polačeka, aby zabezpečil vypracovanie projektovej dokumentácie a vyčlenil na ňu peniaze. Počíta s tým už aj tohtoročný rozpočet.

Posun vpred

Organizátor petície Lukáš Kunca je s výsledkom rokovania spokojný. „Pre mňa je najdôležitejšia vec, že to MsZ nevzalo len na vedomie. Je to vyjadrenie toho, že MsZ a magistrát majú záujem to riešiť. Verím, že je to len o tom, aby získali finančné prostriedky. V každom prípade sa to pohlo vpred,“ povedal s tým, že situáciu rieši niekoľko rokov.

Pomôžu eurofondy?

Mesto Košice uviedlo, že v súčasnej dobe pripravuje podklady na vyhlásenie verejného obstarávania k príprave projektovej dokumentácie, ktorá má riešiť komplexnú rekonštrukciu ulice Ukrajinská. Súčasťou zámeru návrhu chodníkov je tiež vedenie pešej komunikácie po oboch stranách Ukrajinskej ulice, čo zahŕňa aj úseky požadované občanmi.

„Je to projekt, s ktorým je mesto stotožnené. Dlhodobo sa na ňom postupne pracuje. Samozrejme, má svoje obmedzenia – najmä finančné. Naším dlhodobým cieľom je získať na projektovú dokumentáciu peniaze z eurofondov a následne takisto z eurofondov túto cestu urobiť. Toto nie je projekt, ktorý by nebol potrebný. Na druhej strane, všetko potrebuje peniaze a čas,“ povedal počas rokovania MsZ primátor Polaček.

Na titulnej fotke: primátor Jaroslav Polaček

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM