Lukáš Zavacký Správy

Košickí smetiari majú vážny problém a rozhodli sa ho riešiť: Na týchto uliciach je to najvypuklejšie!

Smetiari v Košiciach sa boria s vážnym problémom. Spoločnosť Kosit na to ihneď zareagovala.

Ilustračný obrázok k článku Košickí smetiari majú vážny problém a rozhodli sa ho riešiť: Na týchto uliciach je to najvypuklejšie!
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Košickí vodiči spôsobujú problémy pri odvoze komunálneho odpadu, keď svojimi autami blokujú prístup k smetným nádobám. V januári bolo až viac než 300 takýchto prípadov.

Spoločnosť Kosit, ktorá má na starosti zber a likvidáciu odpadu, zaznamenala problémy najmä na uliciach kpt. Jaroša, Húsková, Wupertálska, Pasteurova, Pekinská či Varšavská, problémy sú však pritom v každej mestskej časti.

Od 8. februára začala s preventívnymi opatreniami prostredníctvom letákov. „Kosit si vedie vlastnú evidenciu fotografií áut, ktoré bránia výkonu zberu a zvozu odpadu. Zaznamenali sme aj mierne zlepšenie situácie a dostali jeden ospravedlňujúci list od občana, ktorý si náš leták našiel za stieračom,“ povedal Michal Hrabovský, riaditeľ firemnej divízie služieb.

Akcia potrvá až do konca mesiaca. „Keď sa situácia výrazne nezlepší, máme dohodnutú užšiu spoluprácu s Mestskou políciou. Budeme viesť aj rokovania s mestskými časťami ohľadom zabezpečenia žltých vodorovných značení pri kontajneriskách, ktoré by mali vodiči rešpektovať a veríme, že dané opatrenia napomôžu Kositu vykonávať svoju prácu bez zbytočných problémov,“ konštatoval generálny riaditeľ, Marián Christenko.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM