Rôzne

Košický Aupark skráti prevádzku: Bude sa aj dezinfikovať

Obchodné centrum Aupark Košice museli evakuovať. Aká je situácia?

Ilustračný obrázok k článku Košický Aupark skráti prevádzku: Bude sa aj dezinfikovať
Zdroj: TASR

Celé obchodné centrum (OC) Aupark Košice je v piatok zatvorené po tom, ako ho evakuovali pre nevoľnosť 72-ročného muža, priestory prejdú dezinfekciou. Zároveň od pondelka (16. 3.) skrátia prevádzkový režim, otvorené bude od 11.00 h do 19.00 h. Za OC to uviedla Petra Juhásová.

Dôvodom náhleho zatvorenia OC bola podľa nej návšteva lekárne staršieho muža, ktorý sa sťažoval na zdravotné ťažkosti – mal teplotu, udával, že sa necíti dobre a prišlo mu nevoľno. Vzhľadom na vyhlásenú mimoriadnu situáciu na predchádzanie šírenia koronavírusu na Slovensku podľa Juhásovej manažment OC vyhodnotil okolnosť ako ohrozujúcu zdravie a bezpečnosť. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenky Ivanovej si muža prevzali pracovníci rýchlej zdravotnej pomoci (RZP), ktorí podľa príznakov podozrenie na COVID-19 nepotvrdili.

„Vďaka kamerovému systému, ktorý máme v našom obchodnom centre, sme boli schopní sledovať cestu nakazenej osoby a definovať tak potenciálne nebezpečné zóny,“ povedala riaditeľka nákupného centra Ľubica Bobáková s tým, že tieto zóny ako aj celé centrum vydezinfikujú.

Dekontaminované majú byť všetky časti pasáže vrátane kľučiek, tlačidiel vo výťahu a podobne. „Chceli by sme rovnako ako krízový štáb, lekári aj široká odborná verejnosť, apelovať na našich návštevníkov, aby sa v prípade, že sa necítia dobre, majú napríklad horúčku alebo iné príznaky akejkoľvek choroby, obrátili telefonicky priamo na svojho lekára,“ uviedla.

Košický Aupark bude znovuotvorený v sobotu (14. 3.). Ako vyplýva z opatrení Ústredného krízového štábu SR, cez víkend budú otvorené iba potraviny, lekáreň a drogéria. „Od pondelka (16. 3.) bude centrum a všetky obchody otvorené v čase od 11.00 h do 19.00 h. Takýto prevádzkový režim platí až do odvolania,“ dodala Juhásová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM