Michal Lendel Správy

Košický dopravca vyhovel niektorým cestujúcim: Komu si stačí vymeniť kartu do konca roka?

Košický dopravný podnik vyhovel niektorým cestujúcim. Tým sa po novom predlžuje termín výmeny starých kariet za nové mestské.

Ilustračný obrázok k článku Košický dopravca vyhovel niektorým cestujúcim: Komu si stačí vymeniť kartu do konca roka?
Zdroj: TASR

Ako informovala hovorkyňa DPMK Michaela Karaffová, platnosť starých BČK kariet, ktorých držitelia majú viac ako 68 rokov, sa z pôvodného termínu 30.6.2014 predlžuje do konca roka. „V prípade tejto skupiny cestujúcich karta slúži len na identifikáciu bezplatne cestujúceho bez možnosti jej finančného zneužitia," uviedla hovorkyňa, ktorá pripojila, že pokiaľ majú seniori záujem využívať zľavy na tovary a služby, tak si musia vymeniť starú kartu za novú mestskú.

Výmena sa týka všetkých

Výmena starých kariet za nové sa dotýka všetkých, aj bezplatne cestujúcich seniorov. Práve táto skupina sa na celkovom počte prepravených cestujúcich podieľala za minulý rok vyše štrnástimi percentami.

Dopravný podnik začal Mestskú kartu vydávať od 2.1.2013. O jej vydanie je možné požiadať na dvoch predajných miestach dopravného podniku, na Bardejovskej a Rooseveltovej. „Nutná je osobná účasť s príslušnými dokladmi, keďže na mieste sa budú žiadatelia fotografovať. Cena novej karty je 6,80 eur a vydaná je na počkanie. Jej životnosť je 3 roky,“ doplnila Karaffová. O novú kartu môže požiadať každý občan s trvalým pobytom v SR.

Výhody mestskej karty

Okrem dopravného modulu držiteľom poskytuje aj rôzne zľavy. Zabezpečuje lacnejšie vstupy do mestských múzeí, galérií, zoo, či knižníc, ako aj zľavy na ďalšie služby a tovary mestských podnikov. Od marca 2014 sa do projektu zapojili aj noví partneri.

Držitelia karty tak môžu lacnejšie nakupovať v sieti obchodov s potravinami, v kníhkupectve či zlatníctve. „Výhodnejšie môžu využiť aj služby jazykovej školy, vzdelávacieho centra, autoškoly, čistiarne, servisného centra a tiež zľavy na cvičenie, masáže, nechtový dizajn, wellness či výber dovolenky,“ uzavrela hovorkyňa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM