Veronika Hunyadiová Správy

Košický kraj odsúdil útoky Ruska: Čierny deň pre našich susedov aj celý svet

Vojenský útok Ruska na Ukrajinu pozorne sleduje aj Košický samosprávny kraj (KSK). Susednej Ukrajine vyjadruje podporu.

Ilustračný obrázok k článku Košický kraj odsúdil útoky Ruska: Čierny deň pre našich susedov aj celý svet
Zdroj: TASR/AP

Ruský prezident Vladimir Putin vo štvrtok oznámil začiatok vojenskej operácie na Ukrajine. V ukrajinskom hlavnom meste Kyjev a v ďalších ukrajinských mestách neďaleko frontovej línie a pri pobreží bolo nad ránom počuť výbuchy.

Slovenský premiér Eduard Heger a minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Ivan Korčok rázne odsúdili priamy vojenský útok Ruska na Ukrajinu. Prezidentka SR Zuzana Čaputová ostro odsúdila protiprávnu agresiu Ruskej federácie voči Ukrajine.

Podpora Ukrajiny

Vojenskú inváziu odsúdil aj Košický samosprávny kraj (KSK) a vyjadril podporu Ukrajine. „Čierny deň pre našich susedov aj celý svet. Ukrajine a jej obyvateľom, ktorí chcú žiť v mieri vyjadrujeme podporu. Košický samosprávny kraj odsudzuje útok Ruska, ktorým najviac trpia obyvatelia nášho bezprostredného suseda. Myslíme na vás,“ napísala župa na sociálnej sieti.

Útok Ruska odsúdil aj predseda KSK Rastislav Trnka. „Zobudili sme sa do smutného rána. Všetci, čo sme verili, že už žijeme časy, kedy nie je možné len tak prísť a odkrojiť si z cudzej krajiny. Odsudzujem vojenský útok Ruska na Ukrajinu a myslím hlavne na ľudí, ktorí žijú v našom susedstve,“ napísal Trnka na sociálnej sieti.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM