Webnoviny - Rôzne

Košický kraj opraví cesty a mosty za vyše 8 mil. €

Košický samosprávny kraj, správca ciest II. a III. triedy, investuje v druhom polroku do ich opráv viac ako osem miliónov eur, pričom opraví takmer 60 kilometrov ciest.

Informovala o tom hovorkyňa Košického samosprávneho kraja Zuzana Bobríková.

Prvý je projekt napojenia Smolníckej Huty a Ploského na Košice za vyše 2,7 milióna eur. Predpokladaný termín ukončenia projektovaných aktivít je november 2011. Víťazom verejnej súťaže na zhotoviteľa je Skanska SK a. s. Bratislava, závod Cesty, mosty SK – oblasť Východ Košice. „Obnoví sa 17,717 km ciest II. triedy a rekonštruujú štyri mostné objekty, čím sa skvalitní dopravná dostupnosť obcí Medzev, Smolník, Mníšek nad Hnilcom, ale aj Košíc. Stavebnými úpravami cesty III. triedy od križovatky s cestou I/68 za obcou Budimír vrátane prebudovania križovatky v obci Ploské sa zlepší napojenie okolitých obcí na cestu I. triedy a diaľnicu D1 v smere Košice – Prešov,“ uviedla Bobríková. Doložila, že obnova cesty v úseku Šemša – Smolník je jedným zo základných predpokladov ďalšieho rozvoja kúpeľníctva v Štóse.

Obnovovať sa bude aj cesta Nižný Žipov – Zemplínsky Branč v okrese Trebišov za viac ako dva milióny eur. Navrhované aktivity prispejú k zlepšeniu dopravnej dostupnosti obcí Slanec, Bohdanovce, Zemplínska Teplica a Nižný Žipov a do miest Košice a Trebišov. Predpokladaný termín ukončenia je november 2011. Víťazom verejnej súťaže na zhotoviteľa sú košické Inžinierske stavby.

Na Zemplíne sa realizuje napojenie obcí na Michalovce a Sobrance za vyše 3,59 milióna eur. Obnovia 30,921 km ciest II. a III. triedy, prebudujú dve nevyhovujúce križovatky a rekonštruujú jeden mostný objektu. Predpokladaný termín ukončenia je august 2011. Víťazom verejnej súťaže na zhotoviteľa je košická firma EUROVIA Sk.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM