Jakub Forgács Samospráva

Košický Lunik IX dostal výnimku: Prečo tu bude volebná miestnosť otvorená dlhšie?

Volebné moratórium v rámci komunálnych volieb sa skončí zatvorením volebných miestností o 20:00. Výnimkou bude košické sídlisko Lunik IX., kde bude volebná miestnosť otvorená o 38 minút dlhšie.

Ilustračný obrázok k článku Košický Lunik IX dostal výnimku: Prečo tu bude volebná miestnosť otvorená dlhšie?
Zdroj: TASR

„Uzatvorením volebných miestností končí aj volebné moratórium s výnimkou jednej obce, kde sa voľby predlžujú,“ uviedla dnes zapisovateľka Ústrednej volebnej komisie (ÚVK) Eva Chmelová. Voľby na Luniku IX. prerušili od 10:30 do 11:08 pre podozrenie z kupovania hlasov.

Podľa Chmelovej sa tu napokon volebná korupcia nepotvrdila. „V čom bol problém, ktorý sa tým odstránil, bola nevhodne umiestnená zástena, za ktorou volič upravoval hlasovací lístok a pomohol si možno nejakým pomocným papierikom. Ale takáto pomôcka neznamenala, že išlo o kupovanie hlasov,“ vysvetlila zapisovateľka ÚVK.

Neskoršie zatvorenie volebnej miestnosti na Luniku IX. nebude mať vplyv na sčítanie hlasov v iných volebných miestnostiach po Slovensku. Prvé predbežné neoficiálne výsledky komunálnych volieb očakávajú štatistici okolo 21:30.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM