Lukáš Zavacký Krimi

Košický magistrát s vážnym varovaním: Auto údajne chvíľu blokovalo dieťa, prípady už riešia muži zákona!

Na podozrivú bielu dodávku upozornil košický magistrát základné školy. Tá mala deťom skrížiť cestu a neznámy muž im mal ponúkať cukríky. Známe sú už dva prípady.

Ilustračný obrázok k článku Košický magistrát s vážnym varovaním: Auto údajne chvíľu blokovalo dieťa, prípady už riešia muži zákona!
Zdroj: Dnes24.sk

Riaditeľka jednej zo základných škôl v našom meste informovala oddelenie školstva o tom, že v mestskej časti Dargovských hrdinov mala ráno cestou do školy zastaviť žiaka dodávka.

„Auto údajne chvíľu blokovalo dieťa, potom mu neznámy muž ponúkal cukríky. Z úrovne oddelenia školstva boli s riaditeľkou školy dohodnuté kroky zamerané na prevenciu a bezpečnosť školákov,“ uviedla k prípadu hovorkyňa mesta Košice, Linda Šnajdárová.

Podobný incident sa však odohral znova podľa riaditeľky ďalšej základnej školy. Mesto preto požiadalo všetkých riaditeľov, aby prijali opatrenia. Prípadom sa zaoberá už aj Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach.

„V rámci prevencie sme odporúčali školám informovať žiakov prostredníctvom hlásenia v školskom rozhlase o medializovanom nebezpečenstve, odporučiť žiakom nekomunikovať s neznámymi osobami, do školy a zo školy chodiť v skupinách žiakov, nie samostatne, po sídlisku na verejnom priestore pohybovať a zdržiavať sa v prítomnosti dospelej osoby a preukázateľným spôsobom informovať rodičov žiakov o aktuálnom nebezpečenstve. V prípade kontaktovania žiaka neznámou osobou podať neodkladne hlásenie na riaditeľstve školy a spolupracovať s Policajným zborom SR,“ spresnila L. Šnajdárová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM