Iné športy

Košický maratón má nový traťový rekord! Najrýchlejší Slovák chcel bežať s čiernou stužkou

Medzinárodný maratón mieru má za sebou jubilejný stý ročník. A dnes už legendárne športové podujatie v Košiciach opäť nesklamalo.

Ilustračný obrázok k článku Košický maratón má nový traťový rekord! Najrýchlejší Slovák chcel bežať s čiernou stužkou
15
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

„Game is over. Bežci sú na ceste domov, kamióny odvážajú množstvo všakovakého materiálu, začíname triediť dojmy, fakty i tisíce fotografií. Kým sa to všetko usadí, vyslovme teraz, iba niekoľko hodín po záverečnom hvizde, prvé veľké poďakovanie bežcom, fanúšikom i podporovateľom,“ vyslovili v závere víkendu organizátori Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach.

Traťový rekord

Stý ročník svoje očakávania rozhodne naplnil. „Takú divácku atmosféru som nikde v Európe nezažil, v tomto ste top. Do ďalších rokov veľa šťastia!“ pochválil organizátorov verejne na sociálnych sieťach Čech Pavel.

Maratón priniesol aj obdivuhodné športové výkony. Víťazný Keňan Philemon Rono mal čas 2:06:55. A to znamená jediné, na jubilejnom ročníku padol nový traťový rekord!

Najrýchlejší Slovák

Spomedzi štartujúcich Slovákov bol najrýchlejší Bratislavčan Marek Hladík, ktorý do cieľa dobehol v osobnom rekorde 2:22:14. Bol to pritom jeho piaty maratón v Košiciach a celkovo jeho desiaty v kariére.

Pre portál Sportweb.sk prezradil zaujímavosť, že rád sleduje rôzne analýzy a sčítavanie hlasov po voľbách a v sobotu bol preto dlho hore.

A čo si povedal po prebudení? „Rozmýšľal som, že budem bežať s čiernou stužkou na ruke na znak smútku (smiech). Ale nie. Zvládol som 42 kilometrov, tak zvládnem aj štyri roky toho, čo nás čaká a potom budeme mať druhú šancu,“ uviedol pre Sportweb.sk s humorom a nadhľadom Hladík.

OBRAZOM: Stý ročník Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach
15
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM