Monika Földešiová Tlačové správy

Košický unikát, čo sa len tak nevidí: Tak takýto nábytok doma určite nemáte!

Prinášame rozhovor s Košičanom Tiborom Oláhom, výrobcom nábytku. Neuveríte, z čoho všetky svoje kúsky vyrába!

Ilustračný obrázok k článku Košický unikát, čo sa len tak nevidí: Tak takýto nábytok doma určite nemáte!
Zdroj: Dnes24.sk

Tibor Oláh pochádza z metropoly východu, snaží sa však dostať do povedomia na celom Slovensku. Prichádza so skutočne originálnym nábytkom. Stolčeky, kreslá, kvetináče i police. To všetko zo sudového materiálu pod značkou Oak Barrel. Že ste to ešte nikde nevideli? Presvedčte sa sami…

Kedy a ako ste sa dostali k výrobe nábytku z dubových sudov, niečo vás inšpirovalo?
Viedla nás k tomu láska k vínu a potreba priniesť na trh niečo nové a hlavne originálne. Náš ručne vyrábaný nábytok je úplnou prvotinou na slovenskom trhu. Inšpiráciou bolo spojenie tradície a inovácie. Tradíciu predstavujú dubové sudy používané na výrobu a zretie barriqového vína a inováciu myšlienka ich ďalšieho použitia v nábytkárskom priemysle.

Majú tieto kúsky aj nejakého cieľového klienta? Do akých priestorov sa hodia?
Značka sudového nábytku Oak Barrel ponúka kvalitnú ručnú výrobu a záruku, že každý jeho kus predstavuje vlastný originál. Určený je pre širokú skupinu zákazníkov. Nábytok je vyrábaný z barriquových sudov, dovážaných z francúzskych viníc. Každý sud má vlastnú históriu a je vyrobený z kvalitného dubového dreva. Luxusný designový a dekoračný sudový nábytok vytvorí správnu atmosféru v každej vinotéke, bare, kaviarni, reštaurácii, či spríjemní posedenie na letnej terase penziónu, hotela či záhradnej chate.

Fantázii sa síce medze nekladú, ale predsa len, čo všetko sa dá z barriquových sudov vyrobiť?
Sudový nábytok predstavuje najmä štýlové a pohodlné sedenie. Naša ponuka je rozdelená na sudový nábytok sudové kreslá, dvojkreslá, stoly, poličky, barové pulty, kvetináče, dekoračné barové sudy a na dekoračné designové predmety – podlahové stojany a držiaky na víno, nástenné stojany na víno, svietniky a iné. Sudové kreslá sú čalúnené pohodlnou textilnou výplňou zabezpečujúcou komfort pri užívaní.

Samozrejme, vieme vyrobiť špeciálne kúsky aj na zákazku podľa konkrétnych predstáv zákazníka. A k tomu patrí aj rôzne prevedenie, dekory, ornamenty, logá spoločností, vyrezávanie do dreva, … Najväčší úspech u ľudí zožne dekoračný barový sud a dvojkreslo.

Vyžaduje si dubové drevo aj nejakú špeciálnu starostlivosť?
Ani nie, nábytok je ošetrený a lakovaný prípravkami vhodnými na drevo. Je dostatočne odolný aj vďaka svojmu pôvodnému určeniu – zretiu vína vo vlhkých priestoroch a vínnych pivniciach. Vyžaduje si iba štandardnú starostlivosť ako bežné drevené kúsky nábytku.

Povedzme, že by som oň mala záujem. Môžem rátať aj s jeho praktickým a pohodlným využitím, alebo je to čisto dizajnová záležitosť?
Nábytok je pomerne masívny a tým pádom aj dostatočne stabilný, no zároveň aj veľmi štýlový. Ide o spojenie dizajnu a jeho praktického využitia v priestoru.

Kde by sme ho mohli vidieť okrem vášho webu? Máte aj nejakú kamennú prevádzku?
V budúcnosti určite plánujeme zriadiť aj kamennú predajňu, no v súčasnosti je možnosť vidieť sudový nábytok vystavený v našich dvoch prevádzkach, vo vinotéke Dolce Vita v nákupnom centre Optima v Košiciach, či na Bratislavskej ulici. Nábytok tam dotvára neopakovateľnú atmosféru romantiky vinných viníc a zároveň predstavuje reálnu ukážku pre našich zákazníkov, kde si nábytok môžu pokojne obzrieť, prípadne aj vyskúšať.

Pozrite si všetky výrobky na www.oakbarrel.sk

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Oak Barrels
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM