Eva Mikulová Rôzne

Košický vianočný stromček vyzdobia reťazou dlhou 2000 metrov a 13-tisícami svetiel

Do košickej vianočnej výzdoby pribudlo niekoľko noviniek. Okrem Hlavnej ulici bude vyzdobená aj Biela a pred Štátnym divadlom budú veľké svetelné sane ťahané jeleňmi.

Ilustračný obrázok k článku Košický vianočný stromček vyzdobia reťazou dlhou 2000 metrov a 13-tisícami svetiel
Zdroj: Košice región turizmus

Košické rozprávkové Vianoce začínajú 5. decembra rozsvietením vianočného stromu, ktorým je tentokrát duglaská tisolistá, vysoká 17 metrov. Vyzdobená bude svetelnou reťazou dlhou 2000 metrov a svietiť na nej bude 15-tisíc led svetiel.

Originálna košická vločka

V košickej Vianočnej výzdobe nebude chýbať už tradičná svetelná košická vločka, ktorá je jedinečná a vytvorená len pre naše mesto. Tento rok bude slávnostne vyzdobená a rozsvietená aj priľahlá Biela ulica. Vstup na Poštovú ulice bude vyzdobený dvomi veľkými stĺpmi – svetelnou bránou.

Pri Dolnej bráne nebude chýbať veľká 3D vianočná guľa, ktorá sa už minulý rok stala obľúbeným miestom návštevníkov na fotenie. Už tradične tu bude adventné obdobie pripomínať drevený vyrezávaný Betlehem. Ďalším sviatočným „foto pointom“ sa zaiste stane aj námestíčko pred štátnym divadlo, kde prvýkrát budú veľké svetelné sane ťahané jeleňmi.

Nové sviece

Ďalšou obľúbenou vianočnou zónou je námestie pri Urbanovej veži. Okolo zvona bude osadený veľký adventný veniec s novými 120 cm vysokými adventnými sviecami. V parku v hrajúcej fontáne bude nainštalovaná obľúbená aplikácia svetelných rybičiek a stromy budú vyzdobené a rozsvietené.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM