Správy

Kraj ocenil šikovných študentov: Bodovali aj títo dvaja Košičania!

Vybraní študenti zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja si prevzali významné ocenenie. Bodovali aj dvaja Košičania.

Ilustračný obrázok k článku Kraj ocenil šikovných študentov: Bodovali aj títo dvaja Košičania!
Foto: Lukáš Zavacký / Zdroj: Dnes24.sk

Pri príležitosti Medzinárodného dňa študentstva si v stredu vybraní študenti zo škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja (KSK) prevzali ocenenie. Získali ho 22 jednotlivci a štyri kolektívy zo stredných škôl v kraji. Mezdi nimi aj Košičania.

Ako informovala hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková, ocenenia získali študenti za výsledky v oblasti vedomostí a odborných zručností, za úspechy na medzinárodných predmetových olympiádach, za športové a telovýchovné, spoločenské a kultúrne aktivity, charitatívnu a dobročinnú iniciatívu.

Adam Rybák zo Strednej odbornej školy na Ostrovského ulici v Košiciach, ktorý študuje odbor grafik digitálnych médií, v silnej konkurencii grafikov – profesionálov zvíťazil v projekte o rebranding loga IT Valley. „Počas pracovnej stáže programu Erasmus+ vo Viedni, dostal pracovnú ponuku na pozíciu grafik – dizajnér aplikácií, čo je vysoké ocenenie jeho odbornosti a zodpovednosti,“ priblížila Bobriková.

Medzi ocenenými bola i Viktória Citráková z Obchodnej akadémie na Polárnej ulici v Košiciach, ktorá pomáha v letných táboroch detí z detských domovov. „V celosvetovej dobrovoľníckej iniciatíve FoodNotBombs pravidelne organizuje verejné zbierky pre ľudí v núdzi. Je úspešnou absolventkou bronzovej úrovne programu Ceny vojvodu z Edinburghu, pokračuje v striebornej úrovni,“ dodala Bobriková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM