Alexandra Kolínská Samospráva

Kraj schválil dotáciu tohtoročných podujatí: Pozrite, kam poputuje 100-tisíc eur!

Košický samosprávny kraj schválil finančnú podporu pre 25 kultúrnych a spoločenských podujatí. Pozrite si prehľad. A časť sa ujde aj na rožňavské podujatie!

Ilustračný obrázok k článku Kraj schválil dotáciu tohtoročných podujatí: Pozrite, kam poputuje 100-tisíc eur!
Zdroj: TASR

Zastupiteľstvo Košického samosprávneho kraja (KSK) schválilo finančnú podporu 100 000 eur na organizáciu 25 významných kultúrnych a spoločenských podujatí na území kraja v tomto roku, ako aj na dva ďalšie projekty. Dotácia na jednotlivé podujatia je od 3 350 do 4 100 eur.

V Košiciach získali dotáciu napríklad Medzinárodný maratón mieru, festival Košická hudobná jar, Dni bábkového divadla a hier Virvar, multižánrové predstavenie Imaginácie i festival Biela noc.

Z oblasti tradičnej ľudovej kultúry ide podpora pre Cassovia Folkfest, Gemerský folklórny festival v Rejdovej, Zemplínske slávnosti v Michalovciach, Abovské folklórne slávnosti v Rozhanovciach, slávnosti Rok na Gemeri v Rožňave alebo Medzibodrožský kultúrny festival v Kráľovskom Chlmci.

V rámci spoločensky významných aktivít dostali podporu Gombasecké kultúrne slávnosti, Deň sv. Huberta v Sobranciach, Festival tanca v Krompachoch či prehliadka záujmovo-umeleckej činnosti zdravotne postihnutých Srdce ako dar v Michalovciach.

Dotáciu nedostali niektoré podujatia podporené v predchádzajúcich rokoch, ktoré však už väčšinou získali finančnú podporu z programu KSK Terra Incognita. Ide napríklad o Tokajské vinobranie v Čerhove alebo Svätomartinský festival a jarmok vo Veľkých Trakanoch. Zastupiteľstvo KSK v pondelok 20.4. zároveň schválilo 5 000 eur na opravu kostolného organu v Rímskokatolíckom kostole vo farnosti Hraň a 2250 eur na dokončenie rekonštrukcie mládežníckeho klubu pre Csemadok v Košiciach.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM