Rôzne

Krajskí poslanci rozdelili ceny KSK pre jednotlivcov a kolektívy: Komu sa ušlo pocty?

Poslanci Košického samosprávneho kraja (KSK) v pondelok rozhodli o tom, ktorí jednotlivci a kolektívy dostanú Ceny Košického samosprávneho kraja v roku 2017.

Ilustračný obrázok k článku Krajskí poslanci rozdelili ceny KSK pre jednotlivcov a kolektívy: Komu sa ušlo pocty?
Zdroj: TASR

Ocenený aj folklórny súbor

Ocenenie poslanci schválili pre folklórny súbor Hnojňane z Mihaľovec pri príležitosti 40. výročia založenia súboru, za uchovanie ľudových tradícií a interpretáciu zemplínskej ľudovej piesne. Cenu kraja ďalej získali, prednosta Neurochirurgickej kliniky Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach Miroslav Gajdoš za významný prínos v oblasti liečby pacientov s ochoreniami centrálneho a periférneho nervového systému a jeho podporných štruktúr, ako aj za odbornú vedeckú publikačnú činnosť a prípravu študentov na ich budúce povolanie.

Medzi ocenenými je i gréckokatolícky eparchiálny biskup Milan Chautur, ktorý cenu KSK získal pri príležitosti 60. narodenín, za výrazný prínos pri budovaní ekumenizmu v Košickom kraji, aktivity pri práci s mladými i sociálne znevýhodnenými skupinami a za rozhodujúci podiel pri začlenení Košickej eparchie do duchovného i spoločenského života kraja.

Ocenenie KSK dostane i bývalý reprezentant ČSSR a majster Európy vo futbale Jozef Móder pri príležitosti 70. narodenín a za futbalovú, hráčsku, trénerskú prácu a reprezentáciu mesta Košice a Košického samosprávneho kraja doma aj v zahraničí. Za úspechy v podnikateľskej sfére a dlhoročnú podporu kultúrnych aktivít, zvlášť v oblasti tradičnej slovenskej ľudovej kultúry, cenu získal podnikateľ Štefan Mráz.

Ďalšie ocenenia v septembri

„Ďalšie verejné ocenenia – Ceny predsedu KSK a Plakety predsedu KSK – zatiaľ nie sú známe. Ide o ocenenia, o ktorých rozhoduje predseda KSK, budú známe v priebehu septembra. Ide o päť Cien predsedu KSK a asi desať Plakiet predsedu KSK,“ dodala hovorkyňa predsedu KSK Zuzana Bobriková.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM