Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Kúpili ste si primátorsky punč? Peniaze dostanú tí, ktorí pomáhajú iným

Predajom primátorského punču v Košiciach sa podarilo vlani v decembri vyzbierať 20 606,46 eura.

Ilustračný obrázok k článku Kúpili ste si primátorsky punč? Peniaze dostanú tí, ktorí pomáhajú iným
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor mesta Jaroslav Polaček informoval na sociálnej sieti o výťažku z vianočného punču. S tým, že tieto peniaze rovným dielom rozdelili medzi štyri inštitúcie, ktoré sa venujú pomoci iným. Ide o Arcidiecéznu charitu Košice, ETP Slovensko, Domov sociálnych služieb DOMKO a Vysokošpeciali­zovaný odborný ústav geriatrický svätého Lukáša v Košiciach.

Projekt polievky

Ako uvádza mesto Košice na svojej webovej stránke, peniaze zo zbierky slávnostne odovzdali v uplynulých dňoch počas koncertu Košická rozprávková pošta v Historickej radnici. Polaček pripomenul, že celý rok 2019 patril téme dobrovoľníctva a charitatívnych zbierok.

„Spustili sme projekt polievka svätej Alžbety, pri príležitosti vyhlásenia svätej Alžbety za patrónku mesta, ale aj ďalšie – napríklad 50 000 eur, ktoré sme poslali na pomoc Prešovu. Som rád, že Košičania sa vedia dať dokopy, nemyslia len na seba a sú ochotní prispievať. Vyzbieralo sa približne o 3000 eur viac ako minulý rok,“ povedal. Jeho víziou je, aby sa budúci rok vyzbieralo opäť viac peňazí.

Poukážky od mesta

Každá zo štyroch vybraných inštitúcií získala od mesta poukážku na viac ako 5000 eur.

„Získané financie chcú organizácie investovať najmä do nového vybavenia, čím budú môcť zlepšiť aj prácu so svojimi klientmi,“ dodal magistrát.

Pripomeňme si aj Trojkráľový beh v Košiciach 2020 vo videu nižšie.

Video: Dnes24.sk / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM