Rôzne

KURIOZITA DŇA: Dekan fakulty v Košiciach ukradol obraz z kaviarne, BIZARNÉ vysvetlenie!

Video z krádeže vzácneho obrazu obletelo sociálne siete.

Ilustračný obrázok k článku KURIOZITA DŇA: Dekan fakulty v Košiciach ukradol obraz z kaviarne, BIZARNÉ vysvetlenie!
Zdroj: Unsplash.com

V pondelok poobede sa na sociálnych sieťach objavilo video z bezpečnostnej kamery jednej z kaviarní na Hlavnej ulici v Košiciach, ktoré zachytáva krádež vzácneho obrazu. Zverejnila ho reštaurácia s cieľom stotožniť páchateľa.

Vidno na ňom, ako muž zo steny nenápadne vezme obraz a odíde. Po polhodine si chýbajúci obraz všimla čašníčka.

O prípade informoval košický Korzár s tým, že mužom na videu je dekan košickej fakulty umení Tibor Uhrín.

„Neozval sa sám. Ozval sa prodekan zo školy, že počkajte, nerobte z toho problém, nechajte to tak, on sa vám určite ospravedlní a obraz vráti. Dekan mi na polícii obraz odovzdal a ospravedlnil sa. Tvrdil, že išlo o stávku,“ uviedol pre Korzár majiteľ kaviarne.

Stanovisko, ktoré však mal dekan napísať študentom, hovorí niečo iné. „Týmto by som rád objasnil, že išlo o happening s fiktívnym konceptom, ktorý nemal nič spoločné s reálnym deliktom. V každom prípade vás chcem uistiť, že nie je dôvod sa znepokojovať. Považoval som za dôležité, aby ste boli o tejto skutočnosti informovaní,“ cituje Korzár zo stanoviska.

Happening je podľa Wikipedie jedna z včasných foriem akčného umenia, v ktorej sa spájajú prvky divadla, hudobného koncertu, poézie a výtvarného umenia s cieľom aktívne zapojiť diváka do akcie. Pri čistých happeningoch nie je scenár presne určený, čo umožňuje vznik nečakaných udalostí v nepredvídateľnej postupnosti.

Foto: ilustračné

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM