Lenka Fedorová Krimi

Kuriozita u košických colníkov: Po náhodnej kontrole auta ich čakalo veľké prekvapenie!

Košickým colníkom sa podaril kuriózny úlovok. Mala to byť bežná prehliadka, to čo objavili ich však poriadne prekvapilo.

Záver pracovného týždňa košickým colníkom priniesol nevídaný úlovok. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Košice Ľudmila Šusterová.

„Pri náhodnej cestnej kontrole motorového vozidla, ktoré smerovalo za naše hranice, bola pod zadnými sedadlami objavená skrýša, v ktorej boli ukryté zákonom chránené vtáky za desiatky tisíc eur,“ uviedla hovorkyňa.

Ako ďalej informovala, na identifikáciu vtáctva bol prizvaný odborník, riaditeľ košickej zoologickej záhrady. Operence boli identifikované ako Chocholáče severské, Strnádky obyčajné a Hýle lesné, ktoré sú medzi chovateľmi veľmi žiadané, nakoľko sa jedná o vtáctvo so zaujímavým akustickým prejavom a pekným vzhľadom.

„Chránené vtáky vystresované transportom a zajatím boli čím skôr prevezené do rehabilitačnej stanice v Rozhanovciach keďže niektoré z nich už vykazovali známky apatie,“ uviedla Šusterová.

Ako na záver hovorkyňa skonštatovala, zatiaľ nie je jasné, odkiaľ štyria pašeráci operence vzali a ani to, kam ich viezli, je však pravdepodobné, že páchatelia tieto operence chceli speňažiť na juhu Európy.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM