Zuzana Vajayová Rôzne

Kvôli intenzívnemu sneženiu zasadá štáb zimnej údržby

Prvý stupeň zimnej údržby z dôvodu pretrvávajúcich nepriaznivých poveternostných podmienok na území mesta vyhlásil dnes o 4.00 h z poverenia riaditeľa magistrátu mesta Košice (MMK) vedúci oddelenia správy komunikácií.

Zároveň zvolal operatívne zasadnutie štábu zimnej údržby. „Intenzívne sneženie sa prejavuje v južnej časti mesta, kde je poveternostná situácia zložitejšia. Nepretržite tam sneží od obedňajších hodín včerajšieho dňa (30. 12.). Z toho dôvodu sa mechanizmy viac sústreďovali do tejto časti mesta,“ uviedla hovorkyňa MMK Katarína Jantošovičová.

Podľa operačného plánu prioritou pri čistení ciest zostávajú naďalej hlavné cestné trasy, po ktorých premáva mestská hromadná doprava (MHD). „Z dôvodu nezjazdnosti ciest vodiči liniek MHD nehlásia žiadne meškania spojov či odchýlky od cestovného poriadku. Dodávateľská spoločnosť Kosit má v teréne 26 mechanizmov, tri traktory poskytla Správa mestskej zelene, ktorá zabezpečila aj 87 ľudí na ručné čistenie chodníkov a schodov,“ doplnila Jantošovičová.

Ako ďalej spresnila, čistiť, a to aj ručne, sa bude Hlavná a priľahlé ulice, nakoľko na dnes večer sa v centrálnej mestskej zóne pripravuje silvestrovský program. Na križovatkách v kopcovitom teréne na sídlisku Dargovských hrdinov a KVP bude počas dňa vypnutá cestná svetelná signalizácia, a to kvôli plynulému prejazdu sypačov a spojov MHD.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM