Lukáš Mano Rôzne

L. Bačkayová: O čom všetkom je stužková

Obdobie, kedy sa maturantom udeľujú stužky, je v plnom prúde

Nejedna žena sa z času na čas zatúži stať modernou popoluškou. Nádherná róba, dokonalý mejkap, decentne upravené vlasy a štýlové doplnky. Recept na to, ako sa stať kráľovnou večera. Pre mnohé z nás, bola alebo čoskoro bude takouto príležitosťou práve stužková. Každá žena je jedinečná a rovnako jedinečný je jej vkus. No nie vždy všetko, čo lahodí oku, pristane postave. Nie je preto dôležité byť za každú cenu trendy. Podstatné je vyzerať a cítiť sa dobre, sebavedomo, priam výnimočne. Takáto krása však nie čo stojí.

Ó šaty, utkané z jahodovej peny Šaty, ktoré si vyberiete na stužkovú slávnosť, by mali podčiarknuť vašu osobnosť, vyzdvihnúť prednosti a zamaskovať nedostatky. Mali by byť odrazom vašej predstavy dokonalej divy. Nároky dospievajúcich dievčat postupne narastajú s ich vekom. Vyšnívané šaty na stužkovú určite nepozostávajú iba z jednofarebnej látky a zipsu. Naopak, hýria farbami, majú množstvo prepracovaných detailov, kamienkov či dokonca volánikov. V Košiciach sa nachádza veľké množstvo spoločenských salónov s kvalitnými značkovými šatami. Ich cena závisí od dĺžy, materiálu a pod. Krátke šaty nájdete už od 20 € a dlhé od 40€. Priemerná cena šiat sa pohybuje okolo 100 €, niekedy sa dokáže vyšplhať až na 300€. Hoci stužková slávnosť určite nepatrí k lacným záležitostiam, je iba raz za život, preto sú rodičia ochotní investovať do jedinečnosti týchto momentov. S rozvíjajúcim sa trendom nákupu cez internet, si maturantky volia aj túto možnosť. Výber je široký a ponuka cien takisto. Nevýhodou však je, že šaty si nemôžete vyskýšať a skutočnosť často nezodpovedá obrázku. V tom majú spoločenské salóny veľkú výhodu. Poruke máte stále krajčírku, ktorá vám šaty prispôsobí dokonale na mieru. Ak ste kreatívne, môžete zájsť k profesionálnej krajčírke, ktorá ušije šaty podľa vašich predstáv a ako pravej dive, presne na mieru. Drahémodely, ktorých cena naberá enormné rozmery, si môžete prispôsobiť a vlastniť tak jedinečný kúsok. Treba však investovať do kvalitnej látky, a samozrejme do kvalitnej krajčírky.

Vlasy, make up, nechty, doplnky… Rovnako ako u šiat, aj cena za účes závisí od určitých faktorov ako náročnosť, dĺžka vlasov, či chcete aj nejaký príčesok a pod. Odporúčam staviť na overenú kaderníčku, prípadne na skúsenosti svojich známych. Nie je nič horšie ako mať „mindráky“ v deň D zo svojich vlasov. V období stužkových slávností kozmenické salóny ponúkajú diečatám zvýhodnené ponuky. Napríklad: účes – 18€, make up – 15€, gélové nechty – 15€, minúta v soláriu za 0, 25€. Doplnky dotvoria celkový imidž. Topánky treba zladiť s náušnicami, náhrdelníkom či náramkom. Ceny topánok sú rôzne, všetko závisí od typu obchodu, do ktorého sa vyberiete.

Kalkulačka Koľko to vlastne všetko stojí? Ak zrátame všetky výdavky, vychádza nám „rozprávková cena“ – cca 230 €. Pomaly by trebalo začať šetriť…

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM