Eva Mikulová Rôzne

Ľadový expres nás v horúčavách schladí, ide z Košíc priamo do Dobšinskej ľadovej jaskyne

Ľadový expres bude odchádzať z košickej hlavnej stanice každú sobotu počas celých letných prázdnin. Naposledy prevezie turistov v sobotu 1. septembra.

Ilustračný obrázok k článku Ľadový expres nás v horúčavách schladí, ide z Košíc priamo do Dobšinskej ľadovej jaskyne
10
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Bez prestupu a ste priamo v srdci Slovenského Raja! Unikátny ľadový expres začne svoju prvú jazdu už túto sobotu 7. júla a počas celých prázdnin bude vyrážať do Dobšinskej ľadovej jaskyni z košickej hlavnej stanice o 7:56 a vráti sa podvečer o 18:40 hod. Naposledy prevezie turistov v sobotu 1. septembra.

Krstili sektom

„Ak si cestujúci zvolí tento spôsob dopravy na cestu tam aj späť, v Slovenskom raji má k dispozícii 6,5 hodiny. Spoznávať tak môže Dobšinskú ľadovú jaskyňu, ale aj malebné miesta v jej okolí, ako sú Palcmanská Maša, Stratená, Chmarošský viadukt či Ranč pod Ostrou skalou. Výhodou Ľadového expresu oproti bežným spojeniam je najmä skutočnosť, že cestujúci nemusia prestupovať v Margecanoch. Navyše, výstup a nástup do vlaku bude okrem Košíc aj v Kysaku, Margecanoch, Dedinkách a Stratenej,“ hovorí riaditeľka Košice Region Turizmus Lenka Vargová Jurková

Základná cena jednosmerného lístka bude 5 eur, pre deti za 3 eura a lístky si môžu záujemcovia kúpiť aj online predpredaji, v Regionálnom informačnom bode v Košiciach alebo priamo vo vlaku.

Oproti pravidelným spojeniam predstavuje sezónny vlak výhodu v tom, že cestujúci nemusia prestupovať v Margecanoch a jeho cestovný poriadok je prispôsobený otváracím hodinám v Dobšinskej ľadovej jaskyni.

Výhodná doprava

„Teší nás, že sme exkluzívnym partnerom projektu, vďaka ktorému budú môcť ľudia spoznávať krásy Slovenska, pretože naša malá krajina má čo ponúknuť. Cestujúci, ktorí využijú Ľadový expres, budú mať v cieľovej stanici viac ako šesť hodín na obdivovanie Dobšinskej ľadovej jaskyne a jej okolia. Podvečer sa potom pohodlne dostanú späť do metropoly východu. Radi by sme súčasne zdôraznili, že sme otvorení podobnej spolupráci aj v iných regiónoch a našou ambíciou je prispievať k rozvoju cestovného ruchu,“ hovorí Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

Predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka taktiež ocenil projekt a vzájomnú spoluprácu s dopravcom. „Som veľmi rád, že týmto krokom sme opäť o malý kúsok rozhýbali cestovný ruch, hlavne v Slovenskom raji. Snažíme sa systematicky pristupovať k rozvoju turizmu a cestovného ruchu v kraji a toto je jedna z aktivít,“ povedal. K ďalším pripravovaným projektom patrí lanovka, ktorá bude spájať obec Dedinky a Geravy v Slovenskom raji.

Ľadový expres
10
Galéria
Foto: Eva Mikulová
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM