Webnoviny - Rôzne

Lekári onkologického ústavu v Košiciach nedali výpovede

Lekári akciovej spoločnosti Východoslovenský onkologický ústav (VOU), sídliacej v Košiciach, nepredložili ani jednu výpoveď príslušnej odborovej organizácii.

(WEBNOVINY) – Pri Východoslovenskom onkologickom ústave funguje Základná organizácia Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb. Predseda základnej odborovej organizácie Pavol Matula uviedol, že tunajšia odborová organizácia sa nepripája k aktivitám Lekárskeho odborového združenia (LOZ).

"Máme dlhoročné skúsenosti s vytvorením akciovej spoločnosti. Napriek zložitým začiatkom sa neprejavuje medzi našimi lekármi nespokojnosť, a to ani pokiaľ ide o platové záležitosti. Podmienky a korektná komunikácia s vedením ústavu sú zárukou, že sa pracovné podmienky našich lekárov budú ďalej zlepšovať,“ povedal Matula.

Podľa názoru predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa VOU Tomáša Siebera sú lekári zavádzaní niektorými nepravdivými informáciami. „Zámerné podsúvanie nepravdivých informácií lekárom o transformácii nemocníc na akciové spoločnosti absolútne nepomáha riešeniu problémov v zdravotníctve. Tieto problémy totiž nie sú v platoch lekárov. Výsledkom aktivít LOZ je zbytočné rozoštvávanie lekárov a celej verejnosti proti lekárom,“ vyslovil svoj názor Sieber.

V nemocnici v Levoči výpovede nezaznamenali

Asi jednou z mála výnimiek je Všeobecná nemocnica s poliklinikou, a.s. v Levoči. "Zatiaľ sme nezaznamenali ani jednu výpoveď lekára,“ uviedla pre agentúru SITA Andrea Beňová, hovorkyňa spoločnosti Agel SK, ktorá je väčšinovým akcionárom levočskej nemocnice. Spoločnosť Agel SK vstúpila do levočskej nemocnice ako akcionár v roku 2008. Dovtedy bolo vlastníkom nemocnice len mesto Levoča. Nemocnici sa za toto obdobie podarilo znížiť stratu z 937 tis. eur v roku 2008 na 233 tis. eur v roku 2010.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM