Zuzana Vajayová Rôzne

Lekári v košických nemocniciach výpovede nepodávajú

Lekári v košických nemocniciach zatiaľ výpovede nedávajú. Vyplýva to z reakcií zdravotníckych zariadení, ktoré poskytli Tlačovej agentúre SR.

„Do dnešného dňa nemáme ani avizované a ani priamo podané výpovede od lekárov,“ uviedol pre TASR riaditeľ Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou Peter Krcho.

Rovnaká situácia je aj v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura v Košiciach. Ako uviedla jej hovorkyňa Jaroslava Oravcová, ani tam nemajú avíza o odchodoch lekárov.

Východoslovenský onkologický ústav (VOÚ) už skôr informoval, že u nich výpovede neevidujú. „Kolektívna zmluva, ktorú máme podpísanú so základnou organizáciou Slovenského odborového zväzu zdravotníctva a sociálnych služieb pri VOÚ, a. s., garantuje našim zamestnancom nadštandardné podmienky," komentoval riaditeľ ústavu Tomáš Sieber.

Minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH) v súvislosti s výpoveďami lekárov nedávno uviedol, že neverí, že by slovenskí lekári opustili svojich pacientov len pre vyššie platy. „Verím, že lekári sú inteligentní ľudia, verím, že vidia naše snahy a neverím, že pre platy opustia svojich pacientov.“

Minister chce do zdravotníckych zariadení zaviesť poriadok, aby sa už ďalej nezadlžovali. „Peniaze by zostali pre pacientov a pre väčšie platy sestričiek a lekárov,“ vysvetlil.

Rezort podľa Uhliarika s lekármi intenzívne komunikuje a vysvetľuje, že sa snaží transformáciou nemocníc na akciové spoločnosti zlepšiť ich hospodárenie.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM