Webnoviny - Iné športy

Lenártová-Révajová zlatá, 5 medailí pre SR

Slovenská reprezentantka Natália Lenártová-Révajová si na 27. majstrovstvách sveta žien v kulturistike, fitnes a body fitnes v talianskom Come vybojovala zlato v body fitnes v kategórii do 158 cm.

Slovenská výprava získala celkovo 5 medailí, okrem zlata Lenártovej-Révajovej pridali striebro Barbora Bunčáková a Monika Korbová, na 3. mieste skončili Anna Mozoláni-Urbaníková a Jana Kolbaská. „Dopadli sme nad očakávanie, päť medailí je veľmi dobrý výsledok, najmä keď si uvedomíme, že až tri pretekárky získali svoje prvé medaily na seniorských majstrovstvách sveta,“ skonštatoval šéftréner Slovenskej asociácie kulturistiky, fitnes a silového trojboja (SAKFST) Milan Čížek.

Pre 28-ročnú Košičanku Lenártovú-Révajúvu je to druhý titul majsterky sveta, prvý získala už pred siedmimi rokmi. Zverenkyňa trénera Milana Čížeka v klube Veterinary body buliding Košice má v zbierke už celkovo už šesť cenných kovov z MS (bilancia 2 – 3 – 1) a štyri z ME (3 – 1 – 0). Striebro v klasickom fitnes v kategórii nad 163 cm si vybojovala 24-ročná Barbora Bunčáková, pre ktorú to bola prvá medaila zo seniorského svetového šampionátu. Doposiaľ bolo jej najlepším umiestnením 6. miesto na vlaňajších MS. V juniorskej kategórii získala Bunčáková striebro na MSJ 2003 a MEJ 2002. Na druhej priečke skončila v Come taktiež 30-ročná Spišiačka Monika Korbová (trénujú ju Gabriela a Boris Mlsnovci) v body fitnes do 168 cm, aj pre ňu to bola premiérová medaila z MS.

Bronz v klasickom fitnes v kategórii do 163 cm si vybojovala Anna Mozoláni-Urbaníková, po vlaňajšom striebre je to jej druhý cenný kov zo svetového šampionátu. V tomto roku už bola tretia aj na júlových Svetových hrách v neolympijských športoch v Kao-Hsiungu na Taiwane. Tretia v body fitnes do 158 cm skončila 21-ročná Jana Kolbaská. Pre úradujúcu juniorskú európsku šampiónku to bola prvá medaila zo seniorských MS v kariére. Vo finále súťaže kulturistiek do 55 kg skončila Eva Horváthová na 6. mieste.

Doposiaľ si slovenské fitnesky vybojovali na MS dovedna 19 titulov majsteriek sveta (Mlsnová a Verbovská po 3×, Chrťanová, Žigalová, Malachovská, Chalupková a Lenártová-Révajová po 2×, Majorová, Kinská, Kopčoková 1×), kulturistky majú na konte 7 zlatých medailí (Purdjaková 6, Kořínková 1).

Finálové výsledky Sloveniek na MS 2009:

Kulturistika: do 55 kg: 6. Eva Horváthová

Fitnes: do 163 cm: 3. Anna Mozoláni-Urbaníková, nad 163 cm: 2. Barbora Bunčáková

Body fitnes: do 158 cm: 1. Natália Lenártová-Révajová, 3. Jana Kolbaská, do 168 cm: 2. Monika Korbová

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM