Eva Mikulová Správy

Lesná škola Hilnné v Čermeľskom údolí má u detí úspech, FOTO

DPMK a Mestské lesy spoluorganizujú lesnú pedagogiku, praktickou a interaktívnou formou sa tak deti učia o lese a ochrane prírody.

Ilustračný obrázok k článku Lesná škola Hilnné v Čermeľskom údolí má u detí úspech, FOTO
5
Galéria
Zdroj: Mestské lesy Košice

Lesná škola pokračovala v Čermeľskom údolí aj v septembri. Pravidelne ju organizujú Mestské lesy Košice pre školskú mládež. Žiaci sa pod vedením lesných pedagógov v areáli Lesnej školy Hlinné okrem iného dozvedeli aj to, ako sa zodpovedne správať v lese.

Zážitkový chodník

Obklopení prírodou si deti mali možnosť na úvod, prostredníctvom pripraveného kvízu či lesnej abecedy, overiť doteraz známe poznatky, ako aj osvojiť si množstvo nových vedomostí.

Lesníci z ML, ktorí sú v rámci týchto aktivít zároveň aj ,,externými učiteľmi“, sprevádzajú zážitkovým chodníkom, ktorý vedie zmiešaným lesom a spája dva objekty lesnej školy – chaty Hlinné a Diana.

Ide o prvé environmentálne centrum charakteru lesnej školy v okolí Košíc. Na infotabuli si návštevníci môžu porovnať dobu rozkladu rozličných predmetov z rôznych materiálov. Program lesnej pedagogiky sa prispôsobuje ročnému obdobiu, ale aj veku detí.

,,Aktivíty v lesnej škole môžu byť prispôsobené aj osobitným požiadavkám učiteľov a zamerané prednostne na konkrétnu tému, v súlade s tým čomu sa žiaci na vyučovaní práve venujú. Môže to byť téma stromov, rastlín, lesných plodov, semien, živočíchov a pod. Niektoré školy prejavili záujem nazbierať počas vychádzky semená lesných drevín, prípadne pomôcť s výsadbou sadeníc a tak pomôcť pri obnove lesa, prípadne si založiť lesnú škôlku vo vlastnej školskej záhrade. Je to pre deti príťažlivé, keďže môžu pozorovať výsledky svojej činnosti,“ priblížil ďalšiu aktivitu Miroslav Tököly z ML.

Záujem o takéto vyučovanie prejavili nielen učitelia a žiaci z košických škôl, ale aj z viacerých obcí na záujmovom území košických lesov.

Medzi častými návštevníkmi lesa sú žiaci z Družstevnej pri Hornáde, Kostolian nad Hornádom a Košickej Belej.

DPMK poskytuje na toto podujatie prepravu autobusom.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM