Veronika Hunyadiová Rôzne

Letecké dni, polmaratón aj koncert Mojseja: Víkend v Košiciach bude poriadne bohatý

Od piatku do nedele si môžete v Košiciach vyberať z desiatky podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Letecké dni, polmaratón aj koncert Mojseja: Víkend v Košiciach bude poriadne bohatý
Zdroj: TASR/Milan Kapusta , TASR

Čaká nás posledný prázdninový víkend a v Košiciach sa bude konať množstvo akcií a podujatí, ktoré sa oplatí navštíviť. Pozrite si náš prehľad.

Gymnastika na Hlavnej

V piatok sa koná pod Urbanovou vežou posledný Športový piatok na Hlavnej. Venovaný bude športovej gymnastike. Cieľom podujatia je propagácia športových klubov pôsobiacich v Košiciach, ktoré tak môžu odprezentovať svoju činnosť a zároveň prilákať nových členov do svojich radov.

piatok, 15.00 – 20.00 hod., pod Urbanovou vežou, Hlavná ulica

Masová cyklojazda Hlavnou

V piatok je na programe ďalšia masová cyklojazda Critical Mass. Štart je tradične pri Dolnej bráne a trasa nie je definovaná, stačí nasledovať hudbu. Jazdu sa má skončiť na netradičnom mieste, kde na účastníkov čaká aj odmena.

piatok, 17.30 hod. (začiatok jazdy o 18.00 hod.), Dolná brána, Hlavná ulica

Tanec a akrobacia na Move Feste

Od štvrtka do soboty sa v Košiciach koná medzinárodný multižánrový festival Move Fest. Tešiť sa môžete na súčasný tanec, nový cirkus či divadlo. Detailný program k dispozícii na www.movefest.sk/program.

piatok, 16.00 hod., Mestksý park

piatok, 19.00 hod., Tabačka

sobota, od 10.00 hod., Areál Anička

Znovuotvorenie Záhradného kina

Po dlhých rokoch obnovilo Záhradné kino vo dvore za Malou scénou Štátneho divadla svoju prevádzku. V piatok večer odštartuje premietanie v zastrešenom dvore filmom Nožnicovoruký Edward. Vstupné je 5 eur a lístky kúpite online TU, na mieste bude ich počet obmedzený. Vchod do Záhradného kina sa nachádza v pasáži medzi Hlavnou 80 a Mäsiarskou 37.

Na podujatia pustia len plne zaočkovaných, teda aspoň 14 dní po druhej dávke vakcíny alebo 21 dní po jednodávkovej vakcíne.

piatok, 19.30 hod., Záhradné kino, Hlavná 80

Koncert Mojsejovcov

V sobotu ráno bude na Starom pľaci na Dominikánskom námestí veselo. S minikoncertom priamo na trhovisku vystúpi otec a syn Mojsejovci.

sobota, 10.00 hod., Dominikánske námestie (pred kostolom)

Letecké dni

Víkend bude patriť aj milovníkom lietadiel a lietania. Na košickom letisku sa po dvoch rokoch konajú Letecké dni Košického kraja. Príďte si vychutnať vzdušnú akrobaciu špičkových pilotov, moderné armádne helikoptéry alebo historické stroje. Cena jednodňovej vstupenky je 10 eur. Viac informácii, vstupenky a program nájdete na www.leteckednikosickehokraja.sk.

Podujatie prístupné pre plne zaočkovaných a režim OTP (očkovaní, testovaní, po prekonaní ochorenia).

sobota a nedeľa, od 11.00 hod., Aeroklub Košice, letisko

Rally radosti

Rally Radosti 2021, teda kolóna bezmála 40 športových vozidiel na ceste Slovenskom s cieľom pomôcť vážne chorým deťom neobíde ani košickú Hlavnú ulicu. Zastávku v metropole východu bude mať podujatie v sobotu ráno.

sobota, 9.30 – 11.30 hod. Hlavná ulica

Pride Košice

V sobotu vyvrcholí aj deviaty ročník PRIDE Košice. Zakončenie týždňa plného sprievodných podujatí bude v Kasárňach Kulturparku. Bohatým programom bude sprevádzať Judita Hansman. Viac informácií a celý program nájdete TU.

sobota, 10.00 hod. Kulturpark, Kukučínova 2

Vatrička na Ťahanovciach

Na Sídlisku Ťahanovce si v sobotu pripomenú Slovenské národné povstanie. Podujatie Vatrička prinesie zábavu pre najmenších, zapálenie vatry (o 19.00 hod.) a hudobný program v podaní kapely Robi-M. K dispozícii bude aj občerstvenie, atrakcie pre deti a ďalšie vystúpenia. Koná sa v ťahanovskom lesoparku nad vodojemom (Hanojská ulica).

sobota, od 15.00 hod., lesopark Ťahanovce, Hanojská ulica

Košický polmaratón

Ochutnávku toho, čo nás čaká 3. októbra, prinesie nový košický polmaratón, ktorý sa pobeží už túto nedeľu. Príďte povzbudiť bežcov na prvý ročník Košice Peace Half Marathon. Štart a cieľ je pri Dolnej bráne. Bežať sa bude aj štvrťmaratón (10,55 kilometra) a minimaratón (4,2 kilometra).

nedeľa, 9.00 hod., Dolná brána

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM