Lukáš Zavacký Správy

Letisko Košice hlási väčší počet cestujúcich: Nárast o desiatky percent!

V priebehu prvých troch mesiacov roku 2016 zaznamenalo košické letisko väčší záujem o jeho služby. To má v súčasnosti o jedného dopravcu viac.

Ilustračný obrázok k článku Letisko Košice hlási väčší počet cestujúcich: Nárast o desiatky percent!
Zdroj: TASR

Leteckú dopravu využilo od januára do marca tohto roku dohromady 70 937 cestujúcich, čo predstavuje medziročný nárast o 31%. V priebehu marca prešlo letiskom 25 849 cestujúcich, čo je až o 25% viac v porovnaní s minuloročným marcom. Dôvodom môže byť aj nová pravidelná linka do Varšavy, ktorú od minulého týždňa zaviedli poľské aerolínie LOT.

„Traja sieťoví dopravcovia Austrian Airlines, České aerolínie a LOT ponúkajú bohatú konektivitu prostredníctvom svojich letiskových uzlov – Viedne, Prahy a Varšavy do Európy a celého sveta. České aerolínie navyše prevádzkujú vnútroštátnu linku do Bratislavy a linku do ukrajinskej metropoly Kyjeva. Wizz Air zo svojej košickej základne ponúka spolu 12 letov týždenne do troch destinácií v Anglicku – toto je súčasná atraktívna ponuka letov z Košíc pre cestujúcich z našej spádovej oblasti,“ konštatoval výkonný riaditeľ a predseda predstavenstva košického letiska, Michael Tmej.

V predaji už sú letné dovolenkové pobyty s odchodom z Košíc, ponuka odletov by mala byť bohatšia ako vlani. „K tradične populárnym destináciám ako Antalya, Burgas, Heraklion či Rodos tento rok pribudnú aj štyri novinky – Kanárske ostrovy, bulharská Varna, grécke Thessaloniki a egyptské letovisko Marsa Alam,“ doplnil marketingový manažér letiska, Juraj Toth.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM