VOCH Rôzne Správy

Letisko Košice s TROMI novinkami: Už o pár dní môžete byť pri tom

Toto sme tu už dlho na východe nemali. Letecké spojenie priamo z Košíc, o ktorom mnohí len snívali. Jedno späté s cisárovnou, druhé s whisky a tretie s fajnovým jedlom.

Ilustračný obrázok k článku Letisko Košice s TROMI novinkami: Už o pár dní môžete byť pri tom
Zdroj: pixabay.com

Východné Slovensko bude mať od konca októbra hneď TRI nové letecké spojenia. Jesenné prázdniny si môžete takto predĺžiť alebo vymeniť návštevy cintorínov za niečo úplne netradičné. Od 28.10. totiž začínajú lietať 3 nové letecké linky. Dublin, Viedeň a aj Varšava.

Írska hudba, whiskey i pivo

Z Košíc do Dublina? Prečo nie? Jeho dejiny siahajú viac ako tisíc rokov dozadu. Predstavte si, že kráčate po stopách kráľov, ktorí písali dejiny, či nasávate atmosféru miest, ktoré boli inšpiráciou svetových umelcov.

Lety budú prevádzkované dvakrát týždenne lietadlom typu Boeing 737–800 s kapacitou 189 miest. Odlety z Košíc sú plánované vždy v stredu o 19:50 a v nedeľu o 14:05. Priamy let trvá 3 hodiny.

Táto letecká linka bola dlhodobo veľmi žiadaná a od roku 2008 nebola z východného Slovenska prevádzkovaná.

Atmosféru mesta môžete nasávať aj pri prechádzke v rušnej štvrti Temple bar. Za zvuku írskej hudby si tam môžete vychutnať skvelé pivo či whiskey v jednom z tradičných barov.

Správy z východu

História cisárovnej

Ďalšou novou destináciou z Košíc je Viedeň. Viedeň je bohatá na kultúru, architektúru, históriu. Vznešená a krásna, rakúska cisárovná, mesto zo všetkých miest najočarujúcejšie. Presvedčte sa o tom sami a navštívte ju aj vy.

Lety budú prevádzkované dvakrát týždenne lietadlom typu Boeing 737–800 s kapacitou 189 miest. Odlety z Košíc sú plánované vždy v pondelok o 9:05 a v piatok o 13:45. Let trvá 1 hodinu.

Práve vo Viedni môžete navštíviť najstaršiu zoologickú záhradu Európy založenú manželom Márie Terézie, Františkom I., ešte v roku 1752. Zoo je známa aj tým, že je jednou z mála zoologických záhrad, v ktorej môžete vidieť pandy. Okrem pánd na vás čaká ďalších 700 zvierat, na prechádzku celou záhradou si tak vyčleňte dostatok času.

Raj pamiatok

Varšava nie je rajom len pre milovníkov pamiatok, ale aj pre všetkých gurmánov a parketových levov. Okúste varšavský nočný život na ulici Pawilony či v Starej Prage. Predtým sa však musíte dobre najesť a to v Poľsku nie je žiaden problém.

A nezabudnite ani na spojenie modernej architektúry a historického dedičstva s večne horiacim ohňom na pamiatku tých, ktorí mesto bránili pred nepriateľmi. Varšava je mesto plné zázrakov, ktoré by ste si nemali tiež nechať ujsť.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM