Zuzana Vajayová Rôzne

Letné prázdniny trochu inak ;)

OZ ADEVYK a Filmová škola v Košiciach pripravili pre žiakov ZŠ projekt pod názvom „Letná filmová akadémia“.

Žiaci nerozoznávajú, ako na nich vplýva televízia, rozhlas, printové média. Projekt „Letná filmová akadémia“ priblíži žiakom mediálnu prácu, ktorá je určite zaujímavá pre všetky deti. Hravou formou naučíme deti rozpoznávať vplyvy médií na ich rozvoj. Zaujímavá téma, akou je ovplyvňovanie médií v živote každého jedinca bude tvoriť hlavný cieľ, ktorý budeme názorne rozvíjať nakrútením rôznych modelových šotov. Žiaci získajú zručnosti v oblasti práce s kamerou a následným strihom svojich vlastných filmov, či reportáži. Rozoberanie nakrútených šotov im prinesie zdravý názor na mediálny svet, v ktorom žijeme. Žiaci nakrútia film o sídlisku v Košiciach. Budeme pracovať formou workshopov s prihliadnutím na vek, t.z. žiaci 1.stupňa a žiaci 2. stupňa základnej školy.

Projekt je pripravený počas letných prázdnin vzhľadom na nutnú pravidelnú účasť detí. Po skončení „Letnej filmovej akadémie“ žiaci získajú „vysvedčenie“- certifikát o absolvovaní. Na projekte budú spolupracovať odborníci z médií – kameraman, režisér, fotograf, programový vedúci a dobrovoľníci. Deti sa naučia pracovať aj v dabingu a každé dieťa bez ohľadu na vek bude súčasťou tvorby scenára a realizácie dilmu o Košiciach.

Projekt je rozdelený na dva termíny: Od 2.-6. júla 2012 a od 9.-13. júla 2012

//Miesto realizácie:// Filmová škola, Petzvalova 2 v Košiciach //Časy:// každý deň od 8.00 – 16.00 hod. //Cena účastníckého poplatku na jeden týždeň:// 55 EUR //V cene je zahrnuté:// strava pre každé dieťa plus pitný režim, prenájom techniky (kamery, fotoaparáty, strižňa, štúdio, odborníci)

Prihlášky si vyžiadajte emailom na adrese: ozadevyk@gmail.com

Zdroj: OZ ADEVYK

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM