Zuzana Vajayová Rôzne

Líbyjčania žijúci na Slovensku protestovali proti bombardovaniu

Zastavte bombardovanie civilných obyvateľov, krv nie je ropa, nechceme vojnu sa ozývalo dnes popoludní na Hlavnej ulici v Košiciach.

Akciu, ktorú zorganizovali líbyjskí a arabskí občania žijúci na Slovensku prišlo podporiť asi 40 účastníkov a približne rovnaký počet prizerajúcich sa okoloidúcich. Štátnou hymnou Líbyjskej Džamahírie si uctili pamiatku obetí bombardovania a potom sa ozývali aj pokriky Alláh je veľký.

„Vojna v našej vlasti je mediálna kamufláž. Vôbec tam nejde o Kaddáfiho, ide o ropu. Vyzývame Európsku úniu a USA, aby zastavili bombardovanie nevinných,“ uviedol pre TASR jeden z účastníkov demonštrácie Husin Ali Rashid. Dodal, že Líbyjčania, ktorí žijú v Košiciach sú v dennom kontakte s domovom a že sa dozvedajú iné skutočnosti, aké prezentujú svetové médiá. „Ak by chceli zničiť Muammara Kaddáfiho už by ho zničili, teraz sa však z neho stal symbol a jeho smrť by bola pre Líbyu obrovským nešťastím, pretože by sa tam pokúšali získať moc nielen svetové mocnosti, ale najmä islamskí extrémisti,“ dodal Ali Rashid.

Akciu podporila Komunistická strana Slovenska, ktorej člen Ústredného výboru Peter Nišponský vystúpil na zhromaždení s príhovorom.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM