Veronika Hunyadiová Správy

Lockdown v nákupných centrách: Vianočné ozdoby kúpite, darčeky a hračky nie, FOTO

Obchodné centrá sa znovu otvorili pre všetkých, fungovať ale môžu len vybrané obchody a prevádzky. Napriek tomu si v nich nakúpite kadečo.

Ilustračný obrázok k článku Lockdown v nákupných centrách: Vianočné ozdoby kúpite, darčeky a hračky nie, FOTO
15
Galéria

V Košiciach, tak ako na celom Slovensku, môžu byť od štvrtka (25. 11.) otvorené iba prevádzky poskytujúce základné služby a potreby, a to v režime základ pre všetkých obyvateľov. Vyplýva to z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR.

Čo všetko si kúpite?

Aj obchodné domy môžu byť otvorené pre všetkých (v režime základ), ale môžu v nich byť otvorené iba prevádzky so základnými potrebami a službami. Zároveň musia byť uzavreté detské kútiky a sedacie sekcie, a platí zákaz konzumácie jedál a nápojov. V prvý deň lockdownu sme sa boli pozrieť, ako to v praxi vyzerá, a navštívili sme jedno z nákupných centier.

Okrem potravín, lekární, trafík, drogérií či chovateľských potrieb sú otvorené aj predajne s obuvou, domácimi potrebami či alkoholom. Obchody, ktoré predávajú aj iný tovar si opáskovali regály a ponúkajú len to, čo im vyhláška umožňuje. Nakúpiť si tak môžete potreby do domácnosti, bytový textil, doplnky aj vianočné ozdoby. Predajňa so športovými potrebami sprístupnila iba regály s obuvou.

Výdajne tovaru

V nákupných centrách sú k dispozícii aj čistiarne odevov, pobočky mobilných operátorov a banky. Fungovať môžu aj kaviarne a gastroprevádzky, ale len ako výdajné okienka.

Naopak, od dnešného dňa si nekúpite oblečenie, hračky ani elektroniku a zatvorené sú aj kníhkupectvá a papiernictvá. Väčšina obchodov ale nezatvorila úplne. Fungujú ako výdajné miesta tovaru objednaného cez internet či dokonca telefonicky.

Ako to v prvý deň lockdownu vyzeralo v košickom obchodnom centre nájdete v priloženej galérii.

Lockdown v obchodoch a nákupných centrách
15
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM