Peter Štrbo Rôzne

Ľudia od rána kupujú narcisy a pomáhajú chorým

Dnes od skorého rána prebieha už šestnásty ročník Dňa Narcisov. Ak si kúpite a pripnete na seba žltý kvietok, vyjadríte tým spolupatričnosť s onkologickými pacientmi a pomôže im zároveň v ich ťažkom boji...

Dobrovoľníci Ligy proti rakovine budú počas celého dňa označení jednotnými identifikátormi v podobe odznaku v tvare bubliny žlto–zeleno–červenej farby s kvetom narcisu vo vnútri, číslom dobrovoľníka a názvami „dobrovoľník“ a „Deň narcisov 2012“. Druhým identifikačným prvkom je papierová pokladnička žltej farby potlačená malými narcismi, logom Ligy proti rakovine a označením Deň narcisov 13. apríla 2012. Každá pokladnička bude prelepená ochrannými nálepkami bielej farby s číslom účtu Dňa narcisov.

[blockquote]Pridať sa a podporiť Deň narcisov je možné viacerými spôsobmi – dobrovoľným finančným príspevkom na účet zbierky č. 2629740400/1100, – dobrovoľným finančným príspevkom do pokladničiek dobrovoľníkov priamo v deň zbierky – 13. apríla 2012, – zaslaním SMS* s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 2. do 16. apríla 2012. * Cena 1 SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú­.[/blockquote]

[size=14]Projekty podporované zo Dňa narcisov[/size]

Liga proti rakovine používa finančné prostriedky vyzbierané počas Dňa narcisov na realizáciu a financovanie projektov i programov pre onkologických pacientov, na vzdelávanie a prevenciu, ale aj na podporu klinických a výskumných projektov.

Ku konkrétnym projektom a aktivitám zrealizovaným alebo podporeným v minulom roku patria: – //Rekondičné pobyty a Relaxačné týždňovky pre onkologických pacientov – Tábory pre detských onkologických pacientov – Programy vzdelávania mladých /Onkologická výchova na školách/// – Preventívne a informačné materiály, ktoré LPR distribuuje do zdravotníckych zariadení, nemocníc, individuálnym záujemcom – //Projekty pre hospice a nemocnice za účelom pomoci pri zlepšovaní kvality života onkologických pacientov či skvalitnenia paliatívnej a hospicovej starostlivosti – Klinické a výskumné projekty – Nový projekt – „Psychosociálna starostlivosť v regiónoch“ //zabezpečovaná priamo v zmluvných nemocniciach a ambulanciách.

Vďaka Dňu narcisov sme pomohli rozbehnúť projekt bezplatnej prepravy detských pacientov na východe Slovenska (v spolupráci so Svetielkom pomoci n.f.), onkologickým pacientom poskytujeme široké spektrum bezplatných služieb v Centrách pomoci v Bratislave, Martine a Košiciach, ubytovacie zariadenia pre rodičov hospitalizovaných detských onkologických pacientov poskytli v minulom roku prístrešie 362 rodičom.

sala24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM