Správy

Ľudia za nimi otáčajú hlavami: V Košiciach môžete zazrieť naozaj zaujímavé autobusy!

V metropole východu je možné zazrieť naozaj zaujímavé autobusy, ktoré dokážu upútať pozornosť ľudí už zďaleka. O čo ide?

Ilustračný obrázok k článku Ľudia za nimi otáčajú hlavami: V Košiciach môžete zazrieť naozaj zaujímavé autobusy!
15
Galéria
Zdroj: TASR

Občianske združenie Veteran Bus Diamant sprístupňuje každý rok širokej verejnosti historické autobusy na Rušňoparáde či Dňoch mesta Košice. V tomto roku si ich však môžeme užiť častejšie.

Nový nápad

Doteraz totiž mimo spomínaných akcií verejnosť nemala možnosť sa historickými autobusmi odviezť. Veteránisti tak pripravili niečo nové. Po vzore historických liniek v Prahe, Brne a iných miest, raz mesačne, v období od apríla do septembra, vyjdú takéto retro autobusy do ulíc nášho mesta, aby sa nimi mohli previezť nielen fanúšikovia historickej dopravy, ale aj ľudia s túžbou zaspomínať si na časy minulé.

Trasy historických autobusových liniek boli zvolené tak, aby mali záujemcovia možnosť bez nutnosti prestupu na inú linku MHD navštíviť Múzeum letectva STM alebo Detskú železnicu v Čermeli.

Vždy tretiu nedeľu v mesiaci

Historické autobusy bude premávať v mesiacoch apríl až september, vždy iba každú tretiu nedeľu v mesiaci podľa priloženého cestovného poriadku. Na jazdy sa tak môžete ešte tešiť v dňoch 20. mája, 17. júna, 22. júla, 19. augusta a 16. septembra 2018. Jednotlivé typy vozidiel sa budú obmieňať.

Autobus vyrazí zo Staničného námestia (zastávka linky 24) raz za hodinu, striedavo ku vstupnej bráne Múzea letectva STM na košickom letisku alebo do Čermeľa k východzej stanici Detskej železnice. Časy odjazdov a príjazdov autobusu sú koordinované s odchodom a príchodom vláčika v Čermeli.

Nezabudnite si pozrieť aj priloženú fotogalériu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Hl. foto: ilustračné

Vyšiel do ulíc a upútal pozornosť: Takýto autobus vyrazil na košické cesty, FOTO
15
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM