Lenka Fedorová Krimi

Lúpežné prepadnutie Košičana (43) za bieleho dňa: Muži zákona sa činili!

Drzosť najhrubšieho zrna. Podľa policajného zápisu, recidivista nemal hanbu. Pozrite, čo dokázal spraviť na poludnie!

Ilustračný obrázok k článku Lúpežné prepadnutie Košičana (43) za bieleho dňa: Muži zákona sa činili!
Zdroj: TASR

„Policajti Okresného riaditeľstva PZ Košice – okolie intenzívne pátrali po páchateľovi, ktorý 21.septembra tohto roku napoludnie na ulici Osloboditeľov v obci Čaňa, lúpežne prepadol 43-ročného Košičana,“ informoval krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Podľa policajnej správy páchateľa ešte v ten deň vypátrali. Policajný vyšetrovateľ tak zo zločinu lúpeže a prečinu krádeže obvinil 42-ročného už 9 krát súdne trestaného Ladislava M. z okresu Košice-okolie.

„Obvinený potom ako si prisadol ku poškodenému Košičanovi v čase, keď to nečakal mu z vrecka odcudzil finančnú hotovosť vo výške 80,– eur. Následne mu chcel z ruky vytrhnúť aj tašku s nákupom, ktorú však poškodený z rúk nepustil, a tak ho fyzicky napadol. Pri opätovnom trhaní mu tašku, na ktorej sa odtrhli rúčky zobral a z miesta ušiel,“ popisuje priebeh skutku hovorca.

Ako na záver uviedol hovorca, poškodený pri útoku neutrpel zranenia, avšak krádežou mu bola spôsobená škoda za viac ako 100,– eur. Obvineného policajti umiestili v cele policajného zaistenia. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na tri až 8 rokov.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM