Tlačové správy

Majitelia Poráč parku aj o problémoch s koronou: Otvárame, na toto sa môžete tešiť!

Obľúbené miesto oddychu Poráč park bol rovnako ako iné prevádzky kvôli hrozbe nového koronavírusu zatvorený. Ako sa s tým vysporiadali majitelia a aké novinky nachystali?

Ilustračný obrázok k článku Majitelia Poráč parku aj o problémoch s koronou: Otvárame, na toto sa môžete tešiť!
10
Galéria
Zdroj: Poráč Park

Areál Poráč Park sa nachádza takpo­vediac, v srdci Poráčskej doliny, na planine Galmus, v nádhernom prostredí Volovských vrchov. Ako s úsmevom hovoria majitelia areálu, je to vraj na konci sveta, v zelenom raji, kde si oddýchne vaše telo a rozveselí sa vaša duša.

Zásah zhora

Tak to aj bolo, kým neprišla pandemická hrozba. Tak, ako ostatné prevádzky na Slovensku, zavretý ostal tiež Poráč park. „Museli sme vypustiť vodu z bazéna, roztopiť ľad v ICE arénke, ktorý je inak funkčný celoročne. Našťastie sme však nemuseli prepúšťať. V niečom pomohol štát a zvyšok znášame my. Nie je to jednoduché, ale snažíme sa,“ hovoria zhodne Anna a Miroslav Birošovci, majitelia parku, ktorí ho v roku 2000 kúpili a začali postupne zveľaďovať.

Počas takmer troch mesiacov nútenej odstávky však majitelia nesedeli so založenými rukami. „Využili sme ten čas na úpravy vonkajších priestorov. Realizovali sme zemné a záhradkárske úpravy v okolí jazierka,“ dodávajú.

Doba sa zmenila

Porač park postupne otvára svoje brány, no majitelia si všimli, že ľudia sú ešte trochu váhaví. „Otvárajú sa už aj vnútorné športoviská, teda telocvičňa, bowling, ICE arénka – ľadová plocha, postupne otvoríme aj bazén a wellness informujú Birošovci a dodávajú: "Ťažko povedať, kedy otvoríme ubytovacie kapacity, pričom ľudia si môžu u nás vybrať ubytovanie v hoteli, penzióne či chatkách. Ak bude záujem, otvoríme aj zajtra. Momentálne sú ľudia dosť opatrní.“

Dobrou správou je, že otvorená je už aj reštaurácia spolu s terasou. „Sme radi, že sa k nám postupne začali vracať ľudia. Či už stáli štamgasti, ale aj noví návštevníci. Doplnili sme nové špeciality na našom jedálnom lístku. Najobľúbenejšie jedlá sú u nás kapustnica, pirohy, a samozrejme, halušky,“ hovoria Anna a Miroslav Birošovci.

Na toto sme najviac pyšní

Birošovci hovoria o Porač parku s veľkou láskou. „Najviac sme pyšní na našu krásnu prírodu a kolektív Poráč Parku,“ A čo je podľa nich najväčším lákadlom pre návštevníkov? „Majú k dipozícii množstvo aktivít na jednom mieste a v akomkoľvek počasí. Máme vonkajšie aktivity, ako napríklad turistiku, cykloturistiku, nordic walkingove trasy, lezeckú stenu, detské ihrisko, ihrisko s asfaltovým povrchom na loptové hry, multifunkčné ihrisko s umelou trávou,  ale aj vnútorné aktivity, ako bazén, wellnes, telocvičňu, bowling a ICE arénku, teda celoročná ľadová plocha.“

Poráč park: Ideálne miesto na oddych
10
Galéria
Zdroj: Poráč Park

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Poráč Park
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM