Hokej

Majstri z Košíc odštartovali prípravu na novú sezónu: Vysoké ciele a POSILNENIE kádra!

Pred novou sezónou sa vedenie hokejového klubu zameralo na predĺženie spolupráce s kľúčovými hráčmi a posilnenie kádra.

Ilustračný obrázok k článku Majstri z Košíc odštartovali prípravu na novú sezónu: Vysoké ciele a POSILNENIE kádra!
Zdroj: TASR/František Iván

Hokejisti HC Košice v utorok odštartovali spoločnú prípravu na sezónu 2023/2024, v ktorej budú obhajovať titul v slovenskej extralige a zároveň aj reprezentovať Slovensko v Lige majstrov.

V hľadáčiku ešte jeden obranca

Krátko pred začiatkom spoločnej prípravy pribudli do tímu „oceliarov“ útočníci Eduard Šimun a Róbert Bačo. „Sme veľmi radi, že ich máme a aj s nimi budeme zase o niečo silnejší. Bačo bude mať zložitejšiu situáciu, no vie o nej a my veríme v jeho potenciál. Potrebovali sme silového hráča a centra do predbránkového priestoru a toto spĺňa Edo Šimun. Pracujeme ešte na angažovaní jedného obrancu. Keďže už máme naplnený legionársky limit, tak by to mal byť Slovák,“ prezradil športový manažér Gabriel Spilar.

Na prvom tréningu chýbali iba dvaja zahraniční obrancovia. Kanaďan Alex Breton sa k tímu pripojí vo štvrtok, Švéd Jens Olsson v pondelok.

Hráčsky exodus nenastal

Po majstrovskej sezóne 2022/2023 nenastal zásadný odliv z kádra. Z hráčov, ktorí nastúpili v poslednom zápase uplynulej sezóny, odišli len štyria. Celkovo z obrancov odišli Jordon Southorn a Ladislav Romančík, v útoku už nefigurujú Ville Leskinen, Marek Slovák, Marek Hovorka, Jakub Linet, Denis Paršin ani Radoslav Tybor.

„Bolo naše prianie udržať si kľúčových hráčov. Dnes je to veľmi ťažké, preto som rád, že sa nám to podarilo. Je to lepšie aj pre fanúšikov, ktorí si v takomto prípade vedia skôr nájsť svojho obľúbeného hráča. Som veľmi vďačný za to, že ostalo viacero kľúčových hráčov,“ uviedol Spilar.

Zvučné mená

Jednou z nových tvárí v kádri je naopak aj útočník Filip Krivošík, ktorý hral proti Košiciam vo štvrťfinále play off 2023 v drese Nitry, ktorá neskoršiemu majstrovi podľahla 1:4 na zápasy. Od novej sezóny začne práve v drese „oceliarov,“ s ktorými podpísal otvorenú zmluvu, tá mu umožňuje do určitého dátumu prijať zahraničnú ponuku.

Košický klub sa po šiestich rokoch predstaví v Lige majstrov, v ktorej ho čaká minimálne šesť zápasov. Bohaté skúsenosti s touto súťažou už má aj ďalšia nová akvizícia „oceliarov“ Mário Lunter. V prestížnej súťaži už hral vo farbách Banskej Bystrice aj Mladej Boleslavy. V českej extralige odohral štyri uplynulé sezóny.

„Nebudem klamať, rád by som tam zostal, ale prišla zaujímavá ponuka z Košíc, ktorú som sa rozhodol prijať. Je tu výborná partia, pekné mesto a skvelí fanúšikovia. Teším sa na novú skúsenosť. Budeme pomýšľať na najvyššie priečky a teším sa aj na Ligu majstrov. Tá nás určite preverí, budú to zaujímavé zápasy,“ uviedol Lunter.

Aktuálny káder HC Košice

brankári: Jaroslav Janus, Dominik Riečický

obrancovia: Antonín Bartoš, Alex Breton, Radek Deyl, Jakub Ferenc, Jens Olsson, Eduard Šedivý, Cooper Zech

útočníci: Róbert Bačo, Marek Bartánus, Chase Berger, Hunter Fejes, Matúš Havrila, Michal Chovan, Joona Jääskeläinen, Oliver Jokeľ, Filip Krivošík, Patrik Lamper, Mário Lunter, Oleksandr Plochotnik, Brett Pollock, Patrik Rogoň, Eduard Šimun, Lukáš Vaculík, Tomáš Zigo

Hokejisti HC Košice odštartovali spoločnú prípravu na sezónu 2023/2024
14
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM