Tlačové správy

Majstrovstvá sveta v Košiciach: Obhája manželia Bérešovci titul na domácej pôde?

Nadšenci tanca a športu zažijú onedlho obrovský sviatok. V Košiciach sa uskutoční výnimočná udalosť, na ktorej nás budú zastupovať i dvaja súťažiaci.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá sveta v Košiciach: Obhája manželia Bérešovci titul na domácej pôde?
Zdroj: TASR

Tanečný festival Košice open 2016 už bude mať svoje 5. pokračovanie. Organizátorom je TC METEOR Košice a spoluorganizátorom je Slovenský zväz tanečného športu. Vďaka jeho výdatnej podpore sa podarilo získať pre Košice a Slovensko majstrovstvá sveta v kategórii senior 2 v latinskoa­merických tancoch, ktoré prebehnú 4. júna.

Naše želiezka v ohni sú manželia Miriam a František Bérešovci, členovia TC METEOR Košice, mnohonásobní majstri Slovenskej republiky v kategórii senior 1 a 2 v latinskoa­merických tancoch, dvojnásobní finalisti majstrovstiev sveta – na tých posledných 4. miesto zo 101 párov, momentálne sú 1. vo svetovom rebríčku. Na majstrovstvá sveta je prihlásených viac ako 80 dvojíc z 23 krajín sveta všetkých kontinentov.

Súťaže sa uskutočnia . Počas dvoch dní bude spolu 43 súťaží, majstrovstvá sveta, 9 rankingových súťaží, kde páry získavajú body do svetového rebríčka, 4 pohárové súťaže a zvyšné bodovacie a hobby súťaže.

Tancovať sa bude na dvoch parketoch od rána 9:00 do cca 22:00 vo všetkých vekových a výkonnostných kategóriách. Galavečer sa naplánoval na sobotu od 19:30, v rámci ktorého prebehnú semifinálové a finálové kolá majstrovstiev sveta a WDSF International open dospelých v štandardných tancoch. Očakáva sa účasť párov z viac ako 30 krajín všetkých kontinentov.

V pondelok pokračuje 5. ročník tanečného festivalu Košice open 2016 tréningovým kempom, kde mnohí zo súťažiacich absolvujú skupinové a individuálne tréningy so špičkovými svetovými koučami. Predpokladá sa niekoľkotisícová návštevnosť zo strany laickej i odbornej verejnosti a účasť okolo 700 tanečných pá­rov.

Ide o nosné podujatie Európskeho mesta športu 2016. Záštitu nad podujatím prevzal primátor mesta Košice, Richard Raši, a udalosť významne podporuje naše mesto a Košický samosprávny kraj.

Vstupenky budú v predaji počas celého podujatia v Spoločenskom pavilóne.

Foto: ilustračné

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM