Správy

Majstrovstvá v hádzanej zamestnajú aj policajtov. Kde všade na nich natrafíte?

Polícia pomôže pri organizovaní majstrovstiev Európy v hádzanej, ktoré sa konajú aj v Košiciach. Na čo budú dohliadať?

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstvá v hádzanej zamestnajú aj policajtov. Kde všade na nich natrafíte?
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Polícia bude dohliadať na dianie okolo majstrovstiev Európy (ME) v hádzanej mužov v Košiciach, ktoré sa začnú vo štvrtok večer (13. 1.). Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že sú pripravení.

Verejný poriadok

Policajti budú organizátorom v Steel Aréne nápomocní pri kontrole dodržiavania nariadených epidemiologických opatrení, ale aj v okolí arény, kde budú dohliadať na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky a na verejný poriadok. „V prípade potreby však budú na vzniknuté situácie reagovať,“ povedala.

Aj napriek pandémii podľa nej disponujú dostatočným množstvom policajtov, ich počty budú operatívne prispôsobovať podľa potreby. Vypomôcť sú pripravení aj policajti z Úradu hraničnej a cudzineckej polície i KR PZ v Prešove.

Kontroly pri vstupe

Polícia pripomína, že aréna môže byť naplnená iba na 25 percent svojej kapacity. „Vstup do arény bude prísne kontrolovaný, samozrejmosťou je prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom a vstup na podujatie bude povolený iba tým osobám, ktoré budú spĺňať podmienku zaočkovania minimálne dvoma dávkami, pričom od podania druhej dávky neuplynulo viac ako jeden rok, prípadne budú do 180 dní po prekonaní ochorenia COVID-19,“ vysvetlila s tým, že zaočkovanosť či prekonanie ochorenia bude potrebné vedieť dôveryhodne preukázať.

Brány Steel Arény sa otvoria vždy hodinu a pol pred zápasom. Návštevníkov športového podujatia upozorňujú, aby sa pred arénu dostavili minimálne v uvedenom časovom predstihu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM