Krimi

MAJÚ HO! Podpaľač kontajnerov v Košiciach už sedí vo vyšetrovacej väzbe

Uplynulý týždeň úradoval v košických mestských častiach podpaľač.

Ilustračný obrázok k článku MAJÚ HO! Podpaľač kontajnerov v Košiciach už sedí vo vyšetrovacej väzbe
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

Košickí policajti v tejto súvislosti rozbehli rozsiahle preverovanie. „Zabezpečili niekoľko kamerových záznamov v mestských častiach, urobili niekoľko previerok na mieste udalostí a skúmali, či vzniknuté požiare mohla spôsobiť tá istá osoba,“ informovala košická polícia prostredníctvom sociálnej siete.

Výsledkom bolo zistenie, že s najväčšou pravdepodobnosťou ide naozaj o jednu a tú istú osobu.

„Netrvalo dlho a podozrivá osoba im sama „padla do náručia“. Po tom, čo policajti v jednom z obchodných centier zadržali osobu podozrivú z krádeže, tá sa počas vykonávaných procesných úkonov priznala, že podpálila nádoby na komunálny odpad,“ priblížila polícia.

Poznamenala, že získané kamerové záznamy skutočne potvrdili, že nádoby na komunálny odpad v košickej mestskej časti Sever aj Sídlisku Ťahanovce podpálila osoba, ktorú policajti zadržali pri krádeži v obchodnom centre a že 52-ročný Peter má na svedomí niekoľko zhorených či poškodených plastových nádob, ale i poškodenú fasádu či dvere na budove vysokej školy.

Polícia Petra obvinila a sedí vo vyšetrovacej väzbe.

„Aj napriek vzneseniu obvinenia a umiestnení obvinenej osoby do vyšetrovacej väzby však vyšetrovanie nekončí. Policajti sa prípadmi ďalej intenzívne zaoberajú a skúmajú, či požiare v košickej mestskej časti Sever a Ťahanovce a udalosti na Sídlisku KVP, prípadne v iných mestských častiach, môžu navzájom spolu súvisieť a ich spoločným menovateľom je osoba obvineného,“ doplnila polícia.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM